Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Atrodytų nieko nėra paprasčiau, kaip bulvių virimas - nuskuti, sumeti į puodą ir verdi kol tampa minkštos. Deja, taip verdant gali ir nepavykti, aišku jei atmesime, kad jūs esate šios srities specas :)) Tad, kaip virti, kad bulvės būtų skanios?
Verdant bulves, jas reikėtų dėti į verdantį vandenį, kad sudėjus staigiai užvirtų.
Daug vandens nereikėtų pilti, vanduo bulves turi vos apsemti.
Bulvės bus skanesnės, jei jas virsite ant kuo mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų.
Bulvės sūdomos, kai užverda vanduo.
Verdant bulves, puodas turi būti uždengtas.
Bulvių virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, tačiau paprastai senas vidutinio dydžio bulves reikėtų virti ne ilgiau kaip 2025 min., šviežias 1015 minučių.
Kad bulvės nepajuostų, ypač jei skutama daug bulvių, jas laikykite vandenyje, į kurį įlašinkite kelis lašus acto.
Bulvės bus baltesnės, jei verdant į vandenį įpilsite truputį pieno.
Verdant bulves su lupenomis, keliose vietose lupeną pradurkite šakute, taip bulvės nesutrūkinės.
Bulvės virtos su lupena nusilups lengviau, jei jas perpilsite šaltu vandeniu.
Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu verdant į vandenį įdėsite ir mėgstamų prieskonių: česnako, svogūno, lauro lapelį, čiobrelio arba krapų šakelių.
Kad verdamos bulvės nesukristų, nupylus truputį verdančio vandens, įpilama šalto.
Vandenį, kuriame virė bulvės, vertėtų sunaudoti sriuboms, padažams, nes jame būna daug mineralinių medžiagų bei vitaminų.
Kad apšalusios bulvės nebūtų saldžios, jas nulupkite ir 15 - 20 minučių pamerkite į stipriai pasūdytą vandenį.
Bulvių košė bus puri, balta ir labai skani, jeigu bulves dar karštas sugrūsite ir užplikysite verdančiu pienu.
Virtos bulvės paprastai skaninamos petražolių lapeliais, krapais, svogūnų laiškais, kmynais, tarkuotu sūriu.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!