Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Kaip skaniai išvirti bulves?

Atrodytų nieko nėra paprasčiau, kaip bulvių virimas - nuskuti, sumeti į puodą ir verdi kol tampa minkštos. Deja, taip verdant gali ir nepavykti, aišku jei atmesime, kad jūs esate šios srities specas :)) Tad, kaip virti, kad bulvės būtų skanios?

• Verdant bulves, jas reikėtų dėti į verdantį vandenį, kad sudėjus staigiai užvirtų.

• Daug vandens nereikėtų pilti, vanduo bulves turi vos apsemti.

• Bulvės bus skanesnės, jei jas virsite ant kuo mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų.

• Bulvės sūdomos, kai užverda vanduo.

• Verdant bulves, puodas turi būti uždengtas.

• Bulvių virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, tačiau paprastai senas vidutinio dydžio bulves reikėtų virti ne ilgiau kaip 20–25 min., šviežias – 10–15 minučių.

• Kad bulvės nepajuostų, ypač jei skutama daug bulvių, jas laikykite vandenyje, į kurį įlašinkite kelis lašus acto.

• Bulvės bus baltesnės, jei verdant į vandenį įpilsite truputį pieno.

• Verdant bulves su lupenomis, keliose vietose lupeną pradurkite šakute, taip bulvės nesutrūkinės.

• Bulvės virtos su lupena nusilups lengviau, jei jas perpilsite šaltu vandeniu.

• Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu verdant į vandenį įdėsite ir mėgstamų prieskonių: česnako, svogūno, lauro lapelį, čiobrelio arba krapų šakelių.

• Kad verdamos bulvės nesukristų, nupylus truputį verdančio vandens, įpilama šalto.

• Vandenį, kuriame virė bulvės, vertėtų sunaudoti sriuboms, padažams, nes jame būna daug mineralinių medžiagų bei vitaminų.

• Kad apšalusios bulvės nebūtų saldžios, jas nulupkite ir 15 - 20 minučių pamerkite į stipriai pasūdytą vandenį.

• Bulvių košė bus puri, balta ir labai skani, jeigu bulves dar karštas sugrūsite ir užplikysite verdančiu pienu.

• Virtos bulvės paprastai skaninamos petražolių lapeliais, krapais, svogūnų laiškais, kmynais, tarkuotu sūriu.