Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant

Patarimai kriaušių valgytojams

• Geriausia kriaušes, beje kaip ir bet kokius kitus vaisius, valgyti pusryčiams iki pietų bei pertraukose tarp valgių. Ypač naudinga suvalgyti, esant tuščiam skrandžiui ir prieš 30 minučių iki pagrindinio valgio. Taip valgant bet kokius vaisius ideali galimybė sumažinti svorį, jei tai aktualu, beto taip valgant maksimaliai įsisavinami visi vaisiuose esantys vitaminai.

• Vertėtų žinoti, kad šiaip kriaušės, o ypač rūgštesnio skonio kriaušės priskiriamos prie sunkiau virškinamų vaisių, tad NEpatariama ypač rūgščias kriaušes valgyti dideliais kiekiais pagyvenusiems žmonėms.

• Kriaušių NEgalima valgyti esant paūmėjusiems virškinimo sistemos susirgimams, nes didelis ląstelienos kiekis dirgina žarnyno gleivinę ir didina jos perilstatiką.

• Turintiems kasos sutrikimų rekomenduojama visgi pasikonsultuoti, dėl kriaušių valgymo, su savo gydytoju.

• Kriaušių Nrekomenduojama valgyti žmonėms, kurie alergiški beržų arba alksnių žiedadulkėms.

• Kriaušės valgomos iš kart po pagrindinių patiekalų, "liečiasi" su juo ir pradeda rūgti. Todėl patariama tik po 2-4 valandų užkandžiauti kriaušėmis. Priklausomai nuo to ką valgėte, jei tai buvo daržovės, užtenka ir dviejų val., jei valgėte mėsą, kiaušinius, rekomenduojama ne mažiau kaip po 4 val, valgyti kriaušes.

• Žalios kriaušės (nerūgščios) rekomenduotinos ne anksčiau kaip nuo 10-12 mėn kūdikiams, ir po mažai. Kriaušėse nors ir mažai rūgščių, šiaip paprastai nesukelia virškinimo problemų, tačiau kartais gali pūsti pilvuką. O va.. džiovintų ar žalių kriaušių kompotas mažiau erzina ir pučia pilvuką.

• Kriaušės tinka norintiems sulieknėti, tačiau negalintiems atsispirti norui užkąsti ką nors saldaus.

100 g kriaušių - tik 58 kilokalorijos!