Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis •

Kaip patiekti kokteilius?

Kokteiliai paprastai nepilami į spalvoto stiklo taures, nes toks stiklas keistų gražią kokteilio spalvą. Vienas populiariausių kokteilių indų – beveik taisyklingos kūgio formos taurė, primenanti stiklą viskiui gerti. Tokioje taurėje dažniausiai patiekiami stiprūs kokteiliai aperityvai, išgeriami keliais gurkšniais (angl. short drink). Lengvesni kokteiliai, kurie siurbčiojami ilgai, patiekiami platesnėse ir aukštesnėse taurėse, forma primenančiose susiskleidusį tulpės žiedą.

Sluoksniuoti kokteiliai ruošiami ir svečiui siūlomi aukštose, gan siaurose kūgio pavidalo taurėse, kurios leidžia aiškiai matyti visus sluoksnius. Tos pačios taurės tinka ir kokteiliams su kava. Kartais kokteilio receptas reikalauja, kad gėrimas būtų patiektas vadinamojoje senamadiškoje taurėje – plačioje kvadratinėje stiklinėje storu dugnu.

Likeriams skirtose taurelėse patiekiami kokteiliai su kiaušiniais. Plačiosios lėkštelės formos taurės šampanui praverčia kokteiliams, ruošiamiems su šampanu ar gazuotais gėrimais. Nemažai kokteilių pilami į martinio taures – elegantiškas, trikampes, ant aukštų kojelių.

Labai svarbi kokteilių patiekimo taisyklė – taurė kokteiliu niekada nepripildoma iki pat viršaus.