Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose

Kalorijų lentelė

Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...

Produktas kalorijų
kiekis 100 gr.
Abrikosai 51
Aguonos 517
Agurkai 14
Alyvų aliejus 884
Antiena 405
Apelsinai 40
Apelsinų sultys (šviežios) 45
Apelsinų sultys (konservuotos) 42
Arbata 1
Arbūzai 38
Austrės 66
Aviena 150
Avietės 49
Avižiniai dribsniai 303
Avokados 245
Bananai 89
Baravykai 23
Braškės 30
Braškių uogienė 271
Brokoliai 29
Bulvės 80
Bulvių čipsai 544
Burokėliai 42
Citrinos 32
Cukrus 379
Daktariška dešra 252

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |