Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose
Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...
Produktas | kalorijų kiekis 100 gr. | |
Daktariška dešra | 252 | |
Šaltai rūkytas servelatas | 461 | |
Datulės | 50 | |
Šparaginės pupelės | 26 | |
Špinatai | 22 | |
Duona Rugelis | 219 | |
Džiovinti abrikosai | 320 | |
Džiovintos figos | 250 | |
Džiovintos slyvos | 264 | |
Fermentiniai sūriai | 377 | |
Graikiniai riešutai | 642 | |
Greipfrutai | 40 | |
Grietinė | 294 | |
Grietinėlė | 118 | |
Grikių kruopos | 335 | |
Ikrai | 267 | |
Jaučių kepenys | 105 | |
Jaučių liežuviai | 173 | |
Javinukai | 437 | |
Jogurtas | 54 | |
Juodieji serbentai | 38 | |
Kaliaropės | 27 | |
Karpiai | 112 | |
Kefyras | 56 | |
Kiaušiniai | 157 | |
Kiaušiniai (putpelių) | 158 |
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!