Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose

Kalorijų lentelė

Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...

Produktas kalorijų
kiekis 100 gr.
Daktariška dešra 252
Šaltai rūkytas servelatas 461
Datulės 50
Šparaginės pupelės 26
Špinatai 22
Duona Rugelis 219
Džiovinti abrikosai 320
Džiovintos figos 250
Džiovintos slyvos 264
Fermentiniai sūriai 377
Graikiniai riešutai 642
Greipfrutai 40
Grietinė 294
Grietinėlė 118
Grikių kruopos 335
Ikrai 267
Jaučių kepenys 105
Jaučių liežuviai 173
Javinukai 437
Jogurtas 54
Juodieji serbentai 38
Kaliaropės 27
Karpiai 112
Kefyras 56
Kiaušiniai 157
Kiaušiniai (putpelių) 158

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |