Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose
Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...
Produktas | kalorijų kiekis 100 gr. | |
Kiauliena | 357-491 | |
Kopūstai žiediniai | 29 | |
Krabai | 85 | |
Krapai | 43 | |
Krevetės | 84 | |
Kriaušės | 42 | |
Kukurūzai | 96 kcal | |
Kukurūzų aliejus | 899 | |
Kvietiniai miltai | 324-331 | |
Lašišos | 142 | |
Lazdynų riešutai | 707 | |
Lydeka | 84 | |
Lęšiai | 339 | |
Majonezas Provansal | 624 | |
Makaronai | 325 | |
Manų kruopos | 328 | |
Medus | 314 | |
Mėlynės | 44 | |
Menkės | 69 | |
Morkos | 34 | |
Obuoliai | 45 | |
Paprika | 28 | |
Pastarnokai | 81 | |
Perlinės kruopos | 320 | |
Pienas | 58 | |
Pistacijos | 606 |
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!