Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose

Kalorijų lentelė

Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...

Produktas kalorijų
kiekis 100 gr.
Kopūstai žiediniai 29
Krabai 85
Krevetės 84
Kriaušės 42
Kukurūzų aliejus 899
Kvietiniai miltai 324-331
Lašišos 142
Lazdynų riešutai 707
Lydeka 84
Lęšiai 339
Majonezas Provansal 624
Makaronai 325
Manų kruopos 328
Medus 314
Mėlynės 44
Menkės 69
Morkos 34
Obuoliai 45
Paprika 28
Pastarnokai 81
Perlinės kruopos 320
Pienas 58
Pistacijos 606
Pomidorai 23
Portulaka 20
Pupelės 292

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |