Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose

Kalorijų lentelė

Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...

Produktas kalorijų
kiekis 100 gr.
Pupos 45
Pūsti kukurūzai (popcornai) 386
Ridikėliai 35
Ruginiai miltai 304
Ryžiai 330
Salotos 17
Saulėgražų aliejus 899
Slyvos 43
Slyvų sultys 66
Sojos pupelės 322
Starkiai 84
Sūris Brinza 284
Sviestas 748
Svogūnai 41
Triušiena 183
Unguriai 333
Varškė 88-232
Veršiena 196
Vištiena 183
Vynuogės 65
Vynuogių sultys 54
Želatina 355
Želė 383-391
Žemuogės 34
Žirniai 296

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |