Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Maisto medžiagos produktuose
Kalorija - tai energijos matavimo vienetas, nurodantis maisto energetinę vertę. Parduotuvėse perkamų maisto produktų energinė vertė būna nurodyta ant jų pakuočių, dažniausiai, kilokalorijomis (1 kilokalorija (kcal) = 1000 kalorijų (cal)). Patį terminą sukūrė prancūzas Nikolas Clement, 1824 metais. Paprastai suaugusiam reikia 20-30 kilokalorijų kilogramui kūno masės. Ir jei suvartojama daugiau ar mažiau kalorijų, nei reikia, priaugama arba numetama svorio...
Produktas | kalorijų kiekis 100 gr. | |
Pomidorai | 23 | |
Portulaka | 20 | |
Pupelės | 292 | |
Pupos | 45 | |
Pūsti kukurūzai (popcornai) | 386 | |
Rauginti kopūstai | 26 | |
Ridikėliai | 35 | |
Ruginiai miltai | 304 | |
Ryžiai | 330 | |
Salotos | 17 | |
Saulėgražų aliejus | 899 | |
Slyvos | 43 | |
Slyvų sultys | 66 | |
Sojos pupelės | 322 | |
Starkiai | 84 | |
Sūris Brinza | 284 | |
Sviestas | 748 | |
Svogūnai | 41 | |
Triušiena | 183 | |
Unguriai | 333 | |
Varškė | 88-232 | |
Veršiena | 196 | |
Vištiena | 183 | |
Vynuogės | 65 | |
Vynuogių sultys | 54 | |
Želatina | 355 |
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!