Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant

Kokie pagrindiniai riebalų šaltiniai?

Nesočiųjų riebalų:

• Riešutai
• Sėklos (pavyzdžiui, linų)
• Javai
• Žalios lapinės daržovės
• Augaliniai aliejai
• Margarinas, kuris yra gaminamas iš augalinių aliejų
• Avokadas
• Riebi žuvis: lašiša, sardinė ir skumbrė.


Sočiųjų riebalų:

• Kiauliena
• Riebios dešros
• Sviestas
• Riebieji pieno produktai (pavyzdžiui, grietininis jogurtas, riebi varškė, sūris, grietinėlė, grietininiai tortai ar pyragėliai).


Trans-riebalų:

• Stipriai keptas maistas
• Lengvo užkandžio maistas: traškučiai, pyragėliai, riestainiai, spurgos.


Riebalų neturintys maisto produktai:

• Visi vaisiai ir daržovės (išskyrus alyvuoges ir avokadus)
• Grūdai (išskyrus kviečių gemalus)
• Miltai
• Makaronai
• Duona
• Cukrus