Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Pasirodo, tokios natūralios žolės kaip ciberžolė, kurkuma, imbieras, cinamonas skatina smegenų veiklą ir stimuliuoja atmintį. Tai ypač aktualu baigiantis vasarai, juk dažniausiai po ątostogų sunku susikaupti bei įsitraukti į įprastinę veiklą.
Taigi, gamindami maistą, vartokite prieskonius, kurie jau nuo seno laikomi išminčių vitaminais:
Ciberžolė, cinamonas, imbieras skatina atmintį ir pažinimo funkcijas smegenyse.
Ciberžolė yra populiarus ingridientas kario mišiniuose. Šis prieskonis stabdo Alzhaimerio ligos simptomus.
Ciberžolė ar kurkuma yra antioksidantas, kuris saugo smegenis nuo žalingų oksidacijos procesų.
Imbieras veikia panašiai, tai dar vienas antioksidantas, teigiamai veikia atmintį.
Cinamonas pagerina apsauginę smegenų veiklą, suaktyvina.
Visi paminėti prieskoniai ne tik naudingi, bet ir skanūs, todėl galite juos plačiai panaudoti. Be abejo, profesoriais jūs netapsite (nors kodėl gi ne), tačiau tai gali padėti jums susikaupti, ne taip greitai pavargti, aštresnis protas dar niekam nepamaišė... ane? :)
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!