Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...
Kodėl reikia valgyti reguliai? - Mitybos režimas tai valgymų skaičius per parą ir kiekybinis maisto pasiskirstymas atskirų valgymų metu. Mitybos..
Kuo ypatingas mažų vaikų maitinimas? - Medikai rekomenduoja skatinti išimtinį žindymą iki 6 mėn. ir žindymą iki 2 m. ir ilgiau, užtikrinant tinkamą ir saug..Kodėl reikia mažinti riebalų vartojimą? - Gyvulinius riebalus, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, rekomenduojam keisti augaliniais aliejais. Riebalai ..Kokius rinktis pieno produktus? - Medikai rekomenduoja, vartoti tik liesą pieną bei liesus pieno produktus (rūgpienį, kefyrą, jogurtą, varškę, sūrį). ..Kodėl nesveika valgyti riebią mėsą? - Mitybos specialistai, rekomenduoja riebią mėsą ir mėsos produktus pakeisti ankštinėmis daržovėmis, žuvimi, paukštien..Kodėl reikia kuo mažiau naudoti cukraus? - Cukraus vartojimas laikomas dantų ėduonies rizikos veiksniu, ypač jei burnos ertmės higiena yra bloga. Kuo dažniau v..Kodėl nereikėtų vartoti alkoholio? - Medikai rekomenduoja, visiškai atsisakyti alkoholio arba nors jau riboti jo vartojimą. Nuolatinis ir gausus alkoholi..Kodėl nesveikas sūrus maistas? - Gausus druskos vartojimas skatina hipertenzijos atsiradimą, todėl Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja kasdi..Kodėl sveika valgyti šviežias daržoves ir vaisius? - Per dieną rekomenduojama valgyti įvairių, dažniau šviežių, daržovių ir vaisių (nors 400 g per dieną) ir nors 5 kartu..Kodėl sveikiau valgyti įvairų maistą? - Kasdien žmogaus organizmas turi gauti apie 40 pavadinimų maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, minerali..