Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Šokolado klasifikacija

Arbatos ruošimo ypatumai

Čiobrelis

Kalendros naudojimas ir nauda

Kurkuma (ciberžolė)

Kaip teisingai valgyti vaisius?
Ką vertėtų žinoti laikant imbierą? - Šviežias nenuluptas imbieras šaldytuve gali būti laikomas iki 3 savaičių, o šaldiklyje – iki 6 mėnesių. Reikėtų laik..

Ką vertėtų žinoti laikant kavą? - Kava bijo tiesioginių saulės spindulių, nelaikykite virtuvėje ant palangės, nors kava ir dėžutėje...

Ką vertėtų žinoti laikant citrinas? - Prapjautą citriną laikykime lėkštelėje pjūviu aukštyn ir uždengtą stikline arba į lėkštelę įlašinkime keletą lašų..

Ką vertėtų žinoti laikant vaisius? - Apelsinai ir citrinos ilgai išliks švieži, jeigu juos patepsime aliejum, sudėsime į celofano maišelį arba uždarą..

Ką vertėtų žinoti laikant kiaušinius? - Nešvarius kiaušinius būtina nuvalyti, į šaldytuvą reikėtų dėti tik švarius, nereikėtų kiaušinių plauti, nes plauti..

Ką vertėtų žinoti laikant žuvį? - Jei žuvį pagavai pats, taip gali ją saugoti 7–10 dienų, tačiau, jei šis laimikis iš prekybos centro – pasistenk per ..

Ką vertėtų žinoti laikant prieskonius? - Didžiausi prieskonių priešai yra saulės šviesa, šiluma, oras bei drėgmė. Netinkamai saugomi prieskoniai gali per..

Ką vertėtų žinoti laikant bananus? - Laikant bananus šaldytuve, jų žievelė patamsėja, tačiau vaisius nesugenda, nors ir nelabai estetiškai atrodo....

Ką vertėtų žinoti laikant daržoves? - Jei pamerksite į vandenį, ką tik nuskintus porus, salierus, laiškinius svogūnus ir kitas stiebines daržoves, joms..

Konservuotus maisto produktų laikymas - Uogų ir vaisių su kauliukais (vyšnių, abrikosų, persikų) kompotų negalima laikyti ilgiau kaip metus — juose kaupiasi..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |