Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Maisto medžiagų kiekiai produktuose

Ką vertėtų žinoti laikant duoną?

Ką vertėtų žinoti laikant žuvį?

Kaip laikyti šokoladą?

Menas iš daržovių ir vaisių

Ką vertėtų žinoti prieš spaudžiant sultis?
Skanaus marmelado subtilybės - Marmeladas tai vientisa drebučių konsistencijos masė, išvirta iš vaisių ar uogų tyrės ir cukraus. Marmeladas gali..

Skanaus džemo subtilybės - Džemas tai nevienalytė, turinti virtų vaisių, uogų arba jų gabalėlių, masė. Džemo sirupas yra tirštas kaip drebučiai..

Skanaus kompoto subtilybės - Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis..

Kad patiekalai iš pupelių būtų skanūs - Norėdami patikrinti, ar pupelės išvirusios, iš puodo išimkite vieną ar dvi pupeles ir suspauskite pirštais. Jos turi..

Ką vertėtų žinoti gaminant kotletus - Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuot..

Skanios paukštienos subtilybės - Kad troškintų viščiukų ar vištų mėsa išliktų balta, paruoštus paukščius įtrinkime citrinos rūgšties vandeniniu..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš mėsos - Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš žuvies - Kad kepama žuvis arba mėsa rusvai paskrustų, prieš kepdami pavilgykime plaktame kiaušinyje ir pavoliokime džiūvėsė..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš kiaušinių - Jeigu norite virti kiaušinį su įtrūkusiu lukštu, tai virkite jį stipriai pasūdytame vandenyje arba įskilusią vietą..

Skanių grybų patiekalų subtilybės - Jei stiklainyje atsiranda botulizmo bakterijų, susidariusios dujos išpučia arba pakelia dangtelį. Tokie konservai..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |