Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...
Valgymo tradicijos Lietuvoje - Nuo senų senovės lietuvių namuose priimta dėkoti Dievui, bet ne šeimininkams. Ir jei netyčia svečias jiems padėkodav..
Arbatpinigiai - vykstantiems svetur - Kelionėje komfortas dažnai priklauso nuo jus supančio aptarnaujančio personalo. Norėdami išvengti nemalonių situacij..Kinai siūlo naują pusryčių koncepciją - Kinijos specialistai iškėlė naują koncepciją, jie ragina per pusryčius atsisakyti tradicinių patiekalų - kiaušinių, ..Aštriausi pipirai pasaulyje - Tai ar žinote kokie pasaulyje aštriausi pipirai, šiuo metu įrašyti į Gineso rekordų knygą....Skanios uogienės subtilybės - Uogienė tai gaminys iš vaisių, uogų ar daržovių virtų su cukrumi ar cukraus sirupe. Vaisiai ar uogos uogienėje turi ..Skanaus marmelado subtilybės - Marmeladas tai vientisa drebučių konsistencijos masė, išvirta iš vaisių ar uogų tyrės ir cukraus. Marmeladas gali..Skanaus džemo subtilybės - Džemas tai nevienalytė, turinti virtų vaisių, uogų arba jų gabalėlių, masė. Džemo sirupas yra tirštas kaip drebučiai..Skanaus kompoto subtilybės - Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis..Kad patiekalai iš pupelių būtų skanūs - Norėdami patikrinti, ar pupelės išvirusios, iš puodo išimkite vieną ar dvi pupeles ir suspauskite pirštais. Jos turi..Ką vertėtų žinoti gaminant kotletus - Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuot..