Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Mairūno naudojimas ir nauda

Kaip elgtis prie stalo?

Kaip laikyti taurę vyno?

Naudingi patarimai ruošiant Fondiu

Vaistinis kietis (peletrūnas)

Žalioji arbata
Skanios paukštienos subtilybės - Kad troškintų viščiukų ar vištų mėsa išliktų balta, paruoštus paukščius įtrinkime citrinos rūgšties vandeniniu..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš mėsos - Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš žuvies - Kad kepama žuvis arba mėsa rusvai paskrustų, prieš kepdami pavilgykime plaktame kiaušinyje ir pavoliokime džiūvėsė..

Ką vertėtų žinoti gaminant iš kiaušinių - Jeigu norite virti kiaušinį su įtrūkusiu lukštu, tai virkite jį stipriai pasūdytame vandenyje arba įskilusią vietą..

Skanių grybų patiekalų subtilybės - Jei stiklainyje atsiranda botulizmo bakterijų, susidariusios dujos išpučia arba pakelia dangtelį. Tokie konservai..

Skanių cepelinų paslaptis - Sutarkavus žalias bulves ir nusunkus, skystį reikėtų palaikyti, tegu nusistovi krakmolas, kurį galima sudėti į bulvi..

Naudingi patarimai ruošiant Fondiu - Daugelis fondiu pradedami gaminti pašildant baltą vyną, kol jis užverda. Tuomet reikia sumažinti karštį ir atsargiai..

Skanios arbatos subtilybės - Arbata patiekiama 200–250 ml talpos puodeliuose su lėkštelėmis. Puodelio ąselė pasukta į dešinę, šaukštelis dedamas ..

Kaip paruošti skanią kavą? - Ruošiant kavą labai svarbu tinkamos vandens ir kavos proporcijos, kad būtų užtikrinta optimali kavos ekstrakcija..

Skanaus maisto paslaptis - Tad, ką vertėtų žinoti gaminant - gaminimo subtilybės - kad maistas būtų ne tik skanus, bet kad būtų dieviškas.....

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |