Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Kavos stiprumas

Kodėl sveika valgyti grūdinius produktus?

Kavos istorija :: Kavos Ypatumai

Prieskoniai smegenims!

Austrių valgymo ypatumai, paruošimas?

Svogūnų naudojimas ir nauda
Tirpi kava - Dažniausiai tirpi kava gaminama iš vidutinės ar žemos kokybės robustos kavos pupelių mišinio. Kuo geresnės kokybės p..

Kavos pupelių rūšys - Kavos kokybė priklauso nuo to, kur ji subrandinta. Kuo aukščiau jūros lygio auginama kava, tuo geresnė jos kokybė. A..

Kavos istorija :: Kavos Ypatumai - Mokslininkai įrodė, kad kofeinas pagerina trumpalaikę atmintį ir reakcijos laiką. Tai seniai visiems žinoma, tačiau ..

Patarimai kavos mėgėjams - Nereikėtų kavos gerti iš karto ir po sočių pietų ar vaišių, nes padažnėja širdies plakimas, gali pakilti kraujospūdi..

Kaip išsirinkti kokybišką kavą? - Kavos kokybė ir skonis priklauso nuo skrudinimo. Lengvai skrudintos pupelės yra švelnesnio, vidutinis skrudinimas su..

Kaip gražiai pateikti kavą arba arbatą? - Gėrimai lankytojams pateikiami iš dešinės. Jei atnešama kavinuke, į puodelį pilama iš dešinės svečio pusės dešine..

Krienai - Lietuvoje auga vienintelė rūšis - valgomasis krienas. Auginamas kaip prieskoninis augalas. Šaknyse ir lapuose yra..

Kurkuma (ciberžolė) - Dar vadinama ciberžole, tai aromatinis, daugiametis metro aukščio augalas, turintis stambius ovalius lapus, augančiu..

Mėta - Tai seniausias aromatinis augalas, žinomas ir naudojamas žmonių dar iki mūsų eros. Tamsiai žali lapai pasižymi vėsiu..

Šafranas - Tai vienas seniausių prieskonių, gaunamas iš šafrano gėlės arba crocus sativus - kroko. Artimuosiuose Rytuose krokas..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |