Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Ką vertėtų žinoti renkantis želatiną?

Skanaus marmelado subtilybės

Japonijoje veikia triušių kavinė

Kodėl reikia išlaikyti normalų kūno svorį?

Raudonoji arbata

Kaip valgyti omarą?
Kaip gražiai pateikti kavą arba arbatą? - Gėrimai lankytojams pateikiami iš dešinės. Jei atnešama kavinuke, į puodelį pilama iš dešinės svečio pusės dešine..

Krienai - Lietuvoje auga vienintelė rūšis - valgomasis krienas. Auginamas kaip prieskoninis augalas. Šaknyse ir lapuose yra..

Kurkuma (ciberžolė) - Dar vadinama ciberžole, tai aromatinis, daugiametis metro aukščio augalas, turintis stambius ovalius lapus, augančiu..

Mėta - Tai seniausias aromatinis augalas, žinomas ir naudojamas žmonių dar iki mūsų eros. Tamsiai žali lapai pasižymi vėsiu..

Šafranas - Tai vienas seniausių prieskonių, gaunamas iš šafrano gėlės arba crocus sativus - kroko. Artimuosiuose Rytuose krokas..

Vanilė - Natūrali vanilė dažnai pakeičiama sintetine vanile – vanilės cukrumi, kuris yra pigesnis ir kurį gana patogu naudoti..

Kaip pasigaminti prieskoninę druską? - Iš šviežių žalumynų, daržovių, grybų nesunkiai galima pasiruošti prieskoninę druską, kuria galima gardinti įvairius ..

Kuo naudingi krienai? :: Krienai virtuvėje - Tradicinė medicina šią daržovę pataria naudoti hipovitaminozei gydyti, sutrikus virškinimui, praradus apetitą..

Prieskonių mišinys - Garam masala - Tai aštrus prieskonių mišinys, naudojamas indiškos virtuvės patiekalams. Dažniausiai būna miltelių pavidalo, bet..

Provanso žolelių prieskonių mišinys - Naudojamas žuvies ir mėsos kepsniams ruošti, daržovių troškiniamas arba ruošiant daržoves ant grilio. Netinka..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |