Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Krapų naudojimas ir nauda

Aštriausi pipirai pasaulyje

Kodėl reikia valgyti reguliai?

Česnako naudojimas ir nauda

Ką vertėtų žinoti laikant citrinas?

Kmynų naudojimas ir nauda
Bendri higienos pastebėjimai perkant - Reikia vengti pirkti maistą prekybos taškuose, kur akivaizdi netvarka ar prasti higienos reikalavimai. Nors daugelis..

Aliejaus rūšys bei panaudojimas - Kaip teigia statistai Lietuvoje yra daugiausia suvartojama saulėgrąžų ir rapsų aliejaus. Prekybos centrų statistika ..

Kokie pagrindiniai riebalų šaltiniai? - Sočiųjų riebalų gausu riebiuose pieno produktuose (pavyzdžiui, grietininis jogurtas, riebi varškė, sūris, grietinėlė..

Kas geriau - augaliniai ar gyvūniniai riebalai? - Riebalai turi sudaryti ne daugiau kaip 30 % paros kaloringumo (sveikam žmogui). Iš jų 70 % turi sudaryti augaliniai ..

8 priežastys - kodėl būtina gerti vandenį? - Nepakankamas organizmo aprūpinimas vandeniu gali sukelti ląstelių dehidrataciją, suardyti cheminę organizmo pusiausv..

Kavos ar arbatos pateikimas svečiams - Gėrimai lankytojams pateikiami iš dešinės. Jei atnešama kavinuke, į puodelį pilama iš dešinės svečio pusės dešine..

Šampano gėrimo ypatumai - Šampanas geriamas šaltas, 6-8 C temperatūros (kai kurie gamintojai rekomenduoja 8-10 C). Dažnai šampano butelis prie..

Kaip valgyti žuvį? - Žuvį galima valgyti dvejomis šakutėmis arba specialia žuvies šakute ir peiliu. Virta žuvis valgoma etapais: įpjauti ..

Kaip valgomas artišokas? - Artišoko graižas paduodamas į stalą specialioje arba paprastoje gilesnėje lėkštėje. Pagal pageidavimą prie jo patiek..

Kaip valgyti omarą? - Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia pati..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |