Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Fetos sūris naikina ligas sukeliančias bakterijas

Mėta

Kaip pasigaminti vanilinio cukraus?

Ką vertėtų žinoti laikant duoną?

Kaip išsirinkti kokybiškas daržoves?

Ko nederėtų daryti prie stalo?
Kokie pagrindiniai riebalų šaltiniai? - Sočiųjų riebalų gausu riebiuose pieno produktuose (pavyzdžiui, grietininis jogurtas, riebi varškė, sūris, grietinėlė..

Kas geriau - augaliniai ar gyvūniniai riebalai? - Riebalai turi sudaryti ne daugiau kaip 30 % paros kaloringumo (sveikam žmogui). Iš jų 70 % turi sudaryti augaliniai ..

8 priežastys - kodėl būtina gerti vandenį? - Nepakankamas organizmo aprūpinimas vandeniu gali sukelti ląstelių dehidrataciją, suardyti cheminę organizmo pusiausv..

Kavos ar arbatos pateikimas svečiams - Gėrimai lankytojams pateikiami iš dešinės. Jei atnešama kavinuke, į puodelį pilama iš dešinės svečio pusės dešine..

Šampano gėrimo ypatumai - Šampanas geriamas šaltas, 6-8 C temperatūros (kai kurie gamintojai rekomenduoja 8-10 C). Dažnai šampano butelis prie..

Kaip valgyti žuvį? - Žuvį galima valgyti dvejomis šakutėmis arba specialia žuvies šakute ir peiliu. Virta žuvis valgoma etapais: įpjauti ..

Kaip valgomas artišokas? - Artišoko graižas paduodamas į stalą specialioje arba paprastoje gilesnėje lėkštėje. Pagal pageidavimą prie jo patiek..

Kaip valgyti omarą? - Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia pati..

Kaip valgyti lazdelėmis? - Išmokti lazdelėmis naudotis, tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Pati išbandžiau, pirmas..

Bendri patarimai - kaip teisingai valgyti? - Jei valgydami norite padaryti pertraukėlę, padėkite stalo įrankius kotais į šalis, tačiau prieš tai apsidairykite..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |