Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Mozzarella sūris?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Tai šviežias Itališkas sūris, gaminamas naudojant sukimą ir pjaustymą:

• mozzarella di latte di bufala pagamintas iš nepasterizuoto buivolės pieno.
• mozzarella di bufala campana pagamintas tik iš Campania buffalo pieno.
• mozzarella fior di latte pagamintas iš šviežio pasterizuoto arba nepasterizuoto karvės pieno.

Šviežia mozzarella paprastai patiekiama vienai dienai, nes dėl sūrio gaminimo technologijos sūris neišsilaiko šviežias ilgiau negu 12 ar 24 valandas.

Dažniausiai naudojamas picos gamyboje, taip pat labai pamėgtas kaip užkandis, su griežinėliu pomidoro, lapeliu baziliko ir šlakeliu balzaminio acto.

Sūris (mozzarella)