Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Estragonas?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Tai vaistinis kietis arba peletrūnas.

Dėl kvapo, kurį sukelia eteriniai aliejai, šviežia ir džiovinta kiečio žolė nuo seno vartojama kaip prieskonis. Dedama į daržovių ir mėsos patiekalus, gardinamos sriubos. Prancūzų virtuvėje jis derinamas su vištiena, lazanija, žuvies ir kiaušinių patiekalais, švieži ūgliai taip pat dedami į actą, kad suteiktų jam aromatą.

Kietis valgomas su sūriu, rūgpieniu, kaip salotos ir stalo žalumynas.

Šis prieskonis dedamas į raugiamus agurkus, pomidorus, grybus, į marinatus.

Be je, valstybinė lietuvių kalbos komisija rašo, kad žodis estragonas yra nevartotinas.



    Grįžti atgal