Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Tai vaistinis kietis arba peletrūnas.
Dėl kvapo, kurį sukelia eteriniai aliejai, šviežia ir džiovinta kiečio žolė nuo seno vartojama kaip prieskonis. Dedama į daržovių ir mėsos patiekalus, gardinamos sriubos. Prancūzų virtuvėje jis derinamas su vištiena, lazanija, žuvies ir kiaušinių patiekalais, švieži ūgliai taip pat dedami į actą, kad suteiktų jam aromatą.
Kietis valgomas su sūriu, rūgpieniu, kaip salotos ir stalo žalumynas.
Šis prieskonis dedamas į raugiamus agurkus, pomidorus, grybus, į marinatus.
Be je, valstybinė lietuvių kalbos komisija rašo, kad žodis estragonas yra nevartotinas.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!