Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Mung pupelės?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Spindulinė pupuolė arba Žalioji pupelė. Jos yra žalios spalvos, labai smulkios ir pailgos. Šios pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario.

Sudaigintos Mung pupelės vitamino A vertė prilygsta citrinai, tiamino vertė prilygsta avokadui, riboflavino yra tiek, kiek džiovintame obuolyje, niacino - kiek banane, askorbo rūgšties - kiek ananase. Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.

Mung pupeles galima ir virti. Puikiai tinka gardinti įvairius troškinius, sriubas. Tiesiog pamirkykite kelias valandas ir tada virkite apie pusę valandos. Be je, sudygusios ar išvirtos, pupelės padidėja trigubai.

Pupelės mung


    Grįžti atgal