Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Wakame dumbliai?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Tai populiarus Japonijos ir kitų Azijos šalių virtuvės produktas - švelnaus, šiek tiek salstelėjusio skonio jūros daržovės. Dažniausiai dedami į salotas ir sriubas. Itin dera su folijoje kepta žuvimi, agurkų salotomis, apkepti su svogūnais.

Kaip ir ruda dumbliai (laminarijos) verdami kartu su pupelėmis suminkština pupeles ir šios tampa lengviau virškinamos. Juose gausu kalcio ir magnio, kurie būtini sveikiems ir tvirtiems kaulams. Jodo Wakame dumbliuose taip pat yra, nors jo mažiau nei, pavyzdžiui, ruda dumbliuose. Tai taip pat puikus įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis.

Wakame kaip ir kitus dumblius reikėtų gerai išmirkyti vandenyje (nepamirškite, kad mirkdami dumbliai labai stipriai plečiasi), tuomet nusunkti, supjaustyti ir dėti į pageidaujamus patiekalus. Galima valgyti žalius, galima troškinti, kepti arba virti.

Dumbliai (wakame)