Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Marcipanas?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Marcipanas (marcipaninė masė) - tai konditerijos gaminys, pagamintas iš sutrintų migdolų ir miltinio cukraus arba cukraus sirupo mišinio. Tiksli marcipano tėvynė nežinoma. Manoma jog marcipanas atkeliavo iš Kinijos.

Marcipanų tešla naudojama desertams, kepinių įdarams ir puošybai. Vokietijoje ir Olandijoje marcipanai yra tradicinis Kalėdų patiekalas.

Tikslus marcipano receptas nėra žinomas, nes jis yra laikomas paslaptyje „Liubeko“ konditerijos gamykloje. Tačiau egzistuoja nemažai receptų kaip pasigaminti marcipaninę masę.

Beto, marcipanas pasižymi terapiniu poveikiu nuotaikai, yra tarsi.. vaistas liūdesiui gydyti.

Marcipanas


    Grįžti atgal