Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Brinza?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Brinza - tai sūris, kuris gali būti gaminama iš ožkų, avių, karvių pieno bei jų mišinių. Yra labai daug brinzos sūrio rūšių, kurių pavadinimas dažniausiai reiškia sūrio gaminimo vietą. Dažniausiai šie sūriai būna 42 proc. riebumo. Brinza yra bulgarų ir rumunų pasididžiavimas.

Brinzos spalva balta arba šviesiai geltona, skonis aštrus, sūriai rūgštokas.

Brinza tinka daug kur, šiuo sūriu galite gardinti mėsos, daržovių patiekalus, taip pat, juo galima gardinti, įvairias mišraine bei sriubas. Brinza puikus užkantis prie sauso vyno, vynuogių sulčių.

Prieš vartojimą patariama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet jis tampa dar gardesnis.

Brinza