Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Pankolis - tai vaistinis ir prieskoninis augalas, užaugantis iki 80-150 cm aukščio, stiebas stačias. Lapai 3 ir daugiau kartų plunksniškai suskaldyti, apatiniai su ilgais lapkočiais. Žiedynas skėtis su 10-25 stipinais. Žydi liepos rugpjūčio mėn.
Vartojami vaisiai, dar vadinami pankolio sėklomis. Skirtingai nuo kitų prieskonių, pankolis ir džiovintas išlaiko žalią spalvą. Kuo intensyvesnė spalva tuo geresnė kokybė. Italijoje dar naudojamos ir pankolio žiedadulkės labai brangus angelų prieskonis.
Itališkieji arba Florencijos pankoliai vartojami ir kaip daržovė. Kvapas ir skonis saldūs ir aromatingi, primenantys anyžių, bet subtilesni.
Pankoliu gardinama mėsa, paukštiena, žuvis, jūros gėrybės, padažai. Taip pat dedama į dešras, marinatus, aromatizuojamas actas.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!