Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Amaretas (Amaretto) - migdolų arba abrikosų kauliukų branduolių likeris. Kilęs Saronoje (Italijoje). Tamsiai rudos spalvos, migdolų aromato alkoholinis gėrimas. Alkoholio tūrinė koncentracija dažniausiai 25 %.
Gaminamas iš migdolų, abrikosų, vyšnių ar persikų kauliukų branduolių ir vanilės bei kitų aromatinių žolelių, užpilant juos vynuogių sirupu. Pilstomas į stačiakampius butelius.
Amaretas geriamas grynas su ledu arba maišomas su cola, vaisių sultimis. Pilamas į arbatą ir kavą. Įeina į alkoholinių kokteilių sudėtį: tinka maišyti su brendžiu, degtine, viskiu. Naudojamas konditerijoje kepiniams, ledams ir kitiems desertams gaminti.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!