Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Amaretas?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Amaretas (Amaretto) - migdolų arba abrikosų kauliukų branduolių likeris. Kilęs Saronoje (Italijoje). Tamsiai rudos spalvos, migdolų aromato alkoholinis gėrimas. Alkoholio tūrinė koncentracija dažniausiai 25 %.

Gaminamas iš migdolų, abrikosų, vyšnių ar persikų kauliukų branduolių ir vanilės bei kitų aromatinių žolelių, užpilant juos vynuogių sirupu. Pilstomas į stačiakampius butelius.

Amaretas geriamas grynas su ledu arba maišomas su cola, vaisių sultimis. Pilamas į arbatą ir kavą. Įeina į alkoholinių kokteilių sudėtį: tinka maišyti su brendžiu, degtine, viskiu. Naudojamas konditerijoje kepiniams, ledams ir kitiems desertams gaminti.