Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Užpilas - tai, skystis, gaminamas iš augalų ar jų dalių ir vandens, tai greitai gendantis preparatas, todėl ruošiamas mažais kiekiais ir suvartojamas per 1-2 dienas, laikomas tamsioje vėsioje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių. Užpilas ruošiamas iš tų augalų dalių, kurios palyginti lengvai atiduoda savo veikliąsias medžiagas tai žolė, lapai, žiedai, švieži vaisiai.
Užpilas vartojamas kaip nealkoholinis gėrimas (pvz., arbata, žolelių ir vaisinės arbatos), bet dažniau suprantamas kaip vaistinis preparatas, gaminamas iš vaistinių augalų, skirtas vidiniam ir išoriniam vartojimui.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!