Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Portveinas - tai spirituotas portugališkas vynas. Kilęs iš šiaurinės Portugalijos provincijų. Pavadinimas portveinas kilęs iš vieno svarbiausių Portugalijos jūrų uosto Porto. Vienas geriausiai žinomų pietietiškų vynų, dažniausiai vartojamas kaip desertinis vynas.
Įprastas vynas tapo stipresnis dėl to, jog portugalai į eksportuodami įpildavo vyno spirito ir taip ilgiau išlaikydavo nesugedusiu. Taigi į Britų salas plukdomas vynas įgaudavo brendžio prieskonį ir netrukus šis skonis tapo portugališko vyno skiriamuoju ženklu.
Raudonasis portveinas ilgai brandinami. Dažniausiai tai kelių vynų mišinys. Baltasis portveinas taip pat bręsta keletą metų statinėse, o paskui supilstomas į butelius.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!