Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Garam masala?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Garam masala - tai aštrus prieskonių mišinys, gausiai naudojamas Indijos virtuvėse.

Nėra vieningo Garam masalos recepto, tačiau dažniausiai į mišinį įeina juodasis pipiras, gvazdikėlis, malibaro lapai, ilgasis pipiras (pippali), bunium persicum (shahi jeera), kuminas, cinamonas, kardamonas, muskatas, žvaigždanyžis, kalendra. Be šių pagrindinių prieskonių naudojama daugybė lokalių priedų, kurie skiriasi priklausomai nuo regiono ir šeimos.

Paprastai garam masala būna miltelių pavidalo, bet sumaišius su actu, kokoso pienu, svogūnu, česnaku, gaunamos ir pastos. Tradiciškai būdavo trinama prieskonių piestose, tačiau vėliau garam masalos pradėtos gaminti pardavimui. Tuo atveju sumaišomi įvairių prieskonių milteliai. Remiantis garam masala, britai XIX a. sukūrė kario miltelius, kuriuos parvežė į Europą.



    Grįžti atgal