Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Provanso žolės?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Provanso žolės (Herbes de Provence) - tipiškas Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, laikomas delikatesu ir vertinamas gurmanų. Tradiciškai šio mišinio pagrindą sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis, bet galimi ir kiti variantai. Derinant komponentus, fiksuotų proporcijų nėra.

Šie prieskoniai gali būti sumaišomi šviežiai, pateikiami kaip gatavas džiovintas mišinys arba koncervuotu pavidalu - prieskoninis actas arba aliejus su žolelėmis.

Pritaikomas kaip pagardas sriuboms, padažams ir salotoms, naudojamas gaminant karštus patiekalus, mėsos faršą ir žuvies patiekalus.