Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Arba želė (pranc. gelée) maistinė drebučių pavidalo medžiaga. Dažniausiai želė gaminama iš karštame vandenyje ištirpintos želatinos, į kurį įmaišoma sirupo ar kitokių maistinių medžiagų, suteikiančių skonį ir spalvą. Aušdamas sustingsta į drebučius.
Vaisiai ir uogos patys turi daug pektino, todėl drebučių konsistencijos produktus iš jų galima gauti be papildomai įdėtos želatinos. Dažniausiai tai rūgštūs vaisiai: obuoliai, raudonieji ir juodieji serbentai, agrastai. Norint turėti gražios spalvos drebučius, juos galima dažyti: špinatais žaliai, karminu raudonai.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!