Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Parotta?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Parotta (Parota) - tai sluoksniuota paplotėlio formos duona, kilusi iš Indijos subkontinento (Azijos regionas, esantis į pietus nuo Himalajų ir besitęsiantis link Indijos vandenyno), kepama iš baltų kvietinių miltų, populiari pietinėje Indijoje. Parota yra įprastas gatvės maistas pietų Indijoje, ypač Keralos ir Tamilnado valstijose bei kaimyninėje Šri Lankoje.

Parota gaminama iš tešlos, kurios sudėtyje yra miltai, kiaušiniai (kai kuriose receptūrose), aliejus arba lydytas sviestas ghi ir vanduo. Tešla suminkoma į plokščią blyną, kuris ištepamas aliejumi ar sviestu, iš jo suformuojama spiralinė „bandelė“, kuri vėl iškočiojama į paplotėlius. Taip paruoštas kepimui paplotėlis turi kelis tešlos sluoksnius. Kepama ant įkaitinto plokščio paviršiaus.

Parotta