Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Indžera?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Indžera (Injera) - tai tradicinės duonos rūšis, naudojama Etiopijos virtuvėje (Etiopijoje ir Eritrėjoje). Tai – pagrindinis šios virtuvės patiekalas. Tradicinė indžera gaminama iš vietinio Etiopijos javo tefo (abisininė posmilgė - vienas pagrindinių javų Etiopijoje), tačiau tam tikri regioniniai variantai propaguoja indžeros gamybą iš miežių, kukurūzų, kartais kviečių. Nuo grūdų (tefo) rūšies priklauso indžeros baltumas. Ji gali būti balta (nech), raudona (kay) ar juoda (tikur).

Tešla ruošiama iš miltų ir vandens, pridėjus šiek tiek raugo. Tada rauginama 1-5 dienas. Kepama specialioje keramikinėje keptuvėje mitad, kuri ištepama riebalais. Skysta tešla paskleidžiama lygiu paviršiumi, kad susiformuotų blynelis. Jam kepant. paviršiuje susiformuoja burbuliukai. Kepama tik iš vienos pusės, iškepus išimama iš keptuvės.

Indžera