Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Daktyla (gr. Δάχτυλα) graikiška kaimiška duona, populiari Graikijoje, Kipre ir Turkijoje. Kepinys susegmentuotas į dalis, primenančias duonos pirštus, nuo to ir kilęs pavadinimas daktyla, reiškiantis pirštus.
Daktyla kepama iš mielinės tešlos, kuriai naudojami kviečių ir kukurūzų miltai. Prieš kepant tešloje įspaudžiami tarpai arba drauge sulipdomi keli tešlos gabalai. Duona apibarstoma sezamu, saulėgrąžomis ir sėjamosios juodgrūdės sėklomis.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!