TOP meniu » Receptainė • Receptai pagal tipą • Sriubos

Sriubos

Sriuba – skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje. Sriubas galima skirstyti įvairiai – į mėsiškas ir daržovines, karštas ir šaltas, tirštas ir skystas. Skystos karštos mėsiškos sriubos pavyzdys – sultinys, šaltos sriubos – šaltibarščiai. Dauguma šaltų sriubų – saldžios sriubos su vaisiais, valgomos karšto sezono metu.

Pagrindinis patiekalų ingredientas: Daržovės

Puslapiai: 1 | 2 |

Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

  • Žuvienė su daržovėmis  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: žuvies file arba rinkinio sriubai,
    daržovių mišinio sriubai (morkos, šparaginės pupelės,
    žalieji žirneliai, briuselinių kopūstų),
    1 nedidelio svogūno,
    2-3 nedidelių bulvių,
    pagal skonį druskos, pipirų, prieskonių sriubai,
    kelių lauro lapelių,
    pagal skonį svogūnų laiškų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žuvienė

    Jums reikės: 1 kg šviežios žuvies,
    1 svogūnas,
    4 bulvės,
    1 šaukštas miltų,
    1 stiklinė pieno,
    1 lauro lapelis,
    3 žirneliai kvapiųjų pipirų,
    2 šaukštai smulkintų krapų,
    2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žirnių ir perlinių kruopų sriuba  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: ~100 gr skaldytų žirnių,
    ~100 gr perlinių kruopų,
    1 nedidelės morkos,
    1 nedidelės bulvės,
    1 mažiuko svogūno,
    pagal skonį druskos, pipirų bei prieskonių sriubai,
    kelių svogūnų laiškų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žirnienė su grybais

    Jums reikės: Sultinio,
    grybų - 6 stiklinės,
    Žirnių - 5 šaukštai,
    5 džiovintų Baravykų, (prieš naudojant išmirkyti),
    1 svoguno,
    Kiaulių taukų,
    Druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žalieji špinatų barščiai

    Jums reikės: 500 g mėsos (nebūtinai, galima virti ir vegetarinius barščius),
    500 g špinatų,
    200 g ankstyvųjų žolelių (kiaulpienių, garšvos, dilgėlių ir pan.),
    100-150 g paprikos (1 vienetas),
    100 g svogūnų,
    aliejaus,
    po 300 g bulvių ir morkų,
    druskos,
    pipirų,
    įvairių prieskonių pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Voveraičių sriuba su jūros kopūstais

    Jums reikės: 300 gr. Voveraičių
    5 Bulvių,
    1 Morkos,
    50 gr. šviečių kopūstų
    15 gr. Jūros kopūstų,
    2 lauro lapelių,
    truputį sojos padažo, grybų skonio,
    nedidelio svogūno,
    Druskos pagal skonį,
    Juodųjų pipirų,
    mėgstamų prieskonių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Vokiška kopūstų sriuba

    Jums reikės: 2 v.š. sviesto,
    600g pjaustyto kopūsto,
    1 svogūnas,
    1l vištienos sultinio,
    300ml vandens,
    druska ir pipirai,
    0,08 a.š. malto muskato,
    70g nevirtų ryžių,
    200g fermentinio sūrio pabarstymui.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Vištienos sultinys su skrebučiais

    Jums reikės: 3-4 vištos nugarėlės (arba 2-3 šlaunelės, arba, jeigu krūtinėles nupjaustome nuo visos vištos, tuomet tai, kas liko nupjausčius),
    Vandens, kad apsemtų vištieną ir dar antra tiek puodo aukščio,
    1 svogūnas,
    2 morkos,
    ketvirtis saliero gumbo,
    3 gvazdikėliai,
    5 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
    10 paprastų pipirų grūdelių,
    2 lauro lapai,
    sriubos žalumynų paketėlis.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Vištienos sriuba su makaronais  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: vištienos (1 šlaunelė ir 7 sparneliai)
    ~ 2 a. š. arba pagal skonį druskos,
    ~ 2 svogūnų,
    kelių česnako skiltelių,
    ~ 4 salierų stiebų,
    ~ 1-2 morkų,
    ~ pusė raudonos paprikos,
    pagal skonį pipirų,
    kelių saujelių smukių makaronų,
    saliero lapelių (pabarstymui).

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Vengriška kreminė špinatų sriuba

    Jums reikės: 500 g šviežių špinatų arba maišelis šaldytų,
    2 svogūnai,
    25 g sviesto,
    3 šaukštai miltų,
    250 ml šviežios grietinėlės,
    2 kietai virti kiaušiniai,
    druska,
    pipirai,
    malto muskato riešuto arba kitų mėgstamų prieskonių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta sriuba su voveraitėmis

    Jums reikės: 1 didelė cukinija,
    2 kubeliai daržovių sultinio,
    6 - 7 šaukštai sviesto,
    3 šaukštai miltų,
    150 - 200 g voveraičių,
    2 šakelės raudonėlio,
    stiklinė grietinės,
    krapai.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta paprikinė sriuba su pienu

    Jums reikės: 6 pailgos žaliosios paprikos,
    400ml pieno,
    400ml vištienos sultinio,
    druska ir pipirai,
    0,5 a.š. malto muskato,
    3 v.š. sviesto,
    1 v.š. miltų,
    0,5 žalio čili pipiro.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta morkų ir brokolių sriuba su lydytu sūreliu  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: 2 nedidelių morkų,
    brokolio,
    2-3 nedidelių bulvių,
    1 nedidelio svogūno,
    nedidelio gabaliuko poro,
    pusės nedidelės paprikos,
    1 lydyto sūrelio,
    pagal skonį prieskonių sriubai, druskos ir pipirų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta moliūgų sriuba su sūriu

    Jums reikės: 1 šaukštas Baltojo vyno acto,
    2 bulvių,
    cukraus, druskos (pagal skonį),
    1 šaukštelio medaus arba cukraus 500 gr.
    moliūgo,
    1 nektarino,
    150 gr rūkyto lydyto sūrio,
    1 svogūno,
    500 ml verdančio vandens.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta moliūgų sriuba

    Jums reikės: 4 bulvės,
    2 morkos,
    1 svogūnas,
    1 moliūgas,
    200 g grietinėlės.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta moliūgo sriuba su česnaku

    Jums reikės: 1 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
    1 poro,
    2 skiltelių česnako,
    1 kg moliūgo,
    6,5 stiklinės daržovių sultinio,
    2 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių,
    žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
    2 valg. šaukšt. sojos padažo,
    1/4 stiklinės pjaustyto laiškinio česnako.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta moliūgo sriuba su šparaginėmis pupelėmis

    Jums reikės: 500 g moliūgo,
    50 g poro,
    75 g šparaginių pupelių,
    40 g miltų,
    40 g sviesto,
    1 l daržovių sultinio arba vandens,
    2 kiaušinio trynių,,
    druskos ir pipirų pagal skonį,,
    100 g skrebučių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta šparagų sriuba

    Jums reikės: 0,5 kg šparagų,
    svogūnas,
    morka,
    poras,
    2 bulvės,
    2 šaukštai sviesto,
    kubelis natūralaus vištienos sultinio,
    100 ml grietinėlės,
    šaukštas citrinos sulčių,
    pagal skonį druskos,
    šviežiai maltų juodųjų pipirų,
    cukraus

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta cukinijų sriuba

    Jums reikės: 0,25 pakelis sviesto;
    1 p. pjaustytų svogūnų;
    1 p. kubeliais pjaustytų bulvių;
    3 p. tarkuotų cukinijų (galima pjaustyti kubeliais);
    0,5 p. tarkuotų morkų;
    1 l vištienos ar daržovių sultinio (tinka ir vanduo);
    prieskonių, druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta brokolių sriuba

    Jums reikės: 200 g brokolių,
    2 stiklinės sultinio,
    1/3 stiklinės grietinės,
    4 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
    1/4 šaukštelio malto muskato riešuto,
    druska, pipirai.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Toskanos žuvienė

    Jums reikės: Žuvis (filė be kaulų),
    daržovės: poras, morka, saliero kotelis, svogūnas, kelios skiltelės česnako, pomidorai arba pomidorai savose sultyse (1 skardinė),
    prieskoniai: lauro lapas, juodieji pipirai, druska, keli baziliko lapai arba džiovinti, apelsino žievelė (be balto sluoksnio),
    baltas sausas vynas,
    vanduo,
    alyvuogių aliejus.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Tiršta moliūgų sriuba su skrebučiais

    Jums reikės: saukstas saulegrazu aliejaus,
    2 saukstai sviesto,
    1 didelis griezineliais supjaustytas svogunas,
    6 puodeliai dideliais gabaleliais supjaust. moliugu,
    3 puodeliai griezineliais supjaust. bulviu,
    2 1/2 puodelio darzoviu sultinio,
    didelis ziupsnis svieziai sutarkuotu muskatu,
    1 saukstelis svieziu sukapotu raudoneliu,
    2 1/2 puodelio pieno,
    druskos ,svieziai sumaltu pipiru,
    kepintu saulegrazu (islukstentu)
    skrebuciu.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Tiršta grybų sriuba

    Jums reikės: 200 g šviežių baravykų arba rudmėsių,
    1 šaukštas sviesto,
    1 šaukštas miltų,
    0,5 svogūno,
    0,5 morkos,
    0,5 petražolės arba gabalėlis saliero,
    1 l vandens,
    druskos,
    1 šaukštas grietinės arba 1kiaušinio trynys,
    4 šaukštai pieno.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Senoviška alaus sriuba su baltu sūriu

    Jums reikės: Pusė litro šviesaus alaus,
    2 kiaušiniai,
    2 šaukštai cukraus,
    šaukštas grietinės,
    lazdelė cinamono,
    2 gvazdikėliai,
    balto (varškės) lietuviško sūrio,
    juodos duonos,
    truputis druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Ryžių sriuba su vynu

    Jums reikės: 0.5 stiklinės ryžių,
    1 šaukštas sviesto,
    1 stiklinė cukraus,
    2 litrai vandens,
    4 gvazdikėliai,
    2 g cinamono,
    2 stiklinės raudonojo vyno,
    1 stiklinė vaisių sulčių,
    0.5 stiklinės razinų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pupelių sriuba su vištų skilveliais  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: vištų skilvelių,
    1 nedidelės morkos,
    1-2 saliero stiebų,
    3 nedidelių bulvių,
    daržovių mišinio,
    pupelių,
    1 nedidelio svogūno,
    100 gr. lydyto sūrelio,
    pagal skonį druskos ir pipirų,
    prieskonių sriubai,
    saujelė svogūnų laiškų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Provanso žuvienė

    Jums reikės: 300 g išdarytos jūrų lydekos,
    ryšulėlio krapų,
    1 geltonosios saldžiosios paprikos,
    1 žaliosios saldžiosios paprikos,
    4 pomidorų,
    2 porų baltujų dalių,
    2 salierų stiebų,
    2 skiltelių česnako,
    2 kubelių žuvies sultinio,
    alyvų aliejaus kepimui,
    1,5 litro vandens,
    100 g sojos makaronų,
    druskos, juodųjų pipirų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Prancūziška sriuba

    Jums reikės: 50 g sviesto,
    2 porai,
    1 svogūnas,
    2 bulvės,
    1 l vištienos sultinio,
    druskos, pipirų,
    Kotanyi sriubos žalumynų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Porų ir salierų sriuba su makaronais  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: kelių nedidelių bulvių,
    poro gabaliuko,
    3 nedideli salierų stiebų,
    skiltelės česnako (jei mėgstate),
    makaronų,
    pagal skonį druskos ir pipirų,
    1 mažytės morkos,
    kelių svogūnų laiškų,
    grietinės.

    S k a i t y t i  v i s ą

  •  

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |

 Receptas atsargoms žiemai - gėrybės žiemai
 Receptas mūsų išbandytas - gaminta, suvalgyta ir visi gyvi :))
 Receptas su nuotrauka - Receptas su nuotrauka :)