Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus • Viskas apie kavą

Kaip išsirinkti kokybišką kavą?

• Kavos kokybė ir skonis priklauso nuo skrudinimo. Lengvai skrudintos pupelės yra švelnesnio, vidutinis skrudinimas suteikia kavai stipraus skonio ir saldaus sodraus aromato, o stipriai skrudintoms pupelėms būdingas stiprus kavos skonis ir nedidelis kartumo prieskonis.

• Jei mėgstame tikrą, stiprią kavą, verta įsigyti buitinį espresso kavos aparatą.

• Brangiausia kavos pupelė yra 100 proc. arabika - tai absoliuti lyderė tarptautinėje kavos šeimoje.

• Robustos ir arabikos pupelių mišinys suteikia kavai aštresnį, kartesnį skonį. Kuo daugiau robustos, tuo kava aštresnė, tirštesnė, galime jausti šiek tiek rūgštoką skonį.

• Robusta pasižymi prastesnėmis aromato ir skonio savybėmis, ji turi daugiau kofeino.

• Kavos skonis priklauso nuo kavos pupelių kilmės. Pavyzdžiui, Kolumbijos pupelės pasižymi savitu rūgščiu prieskoniu, Etiopijos pupelėms būdingas bergamotės prieskonis ir t.t.

• Be to, kavos skonis priklauso ir nuo vandens kietumo - kuo kietesnis vanduo, tuo labiau skrudintą kavą reikėtų rinktis.

• Ir pabaigai, pasikliaukite savo skoniu ir paragaukite keletą kavos rūšių ir išsirinkite mėgstamiausią kavos rūšį.