Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus Viskas apie kavą
Kavos kokybė ir skonis priklauso nuo skrudinimo. Lengvai skrudintos pupelės yra švelnesnio, vidutinis skrudinimas suteikia kavai stipraus skonio ir saldaus sodraus aromato, o stipriai skrudintoms pupelėms būdingas stiprus kavos skonis ir nedidelis kartumo prieskonis.
Jei mėgstame tikrą, stiprią kavą, verta įsigyti buitinį espresso kavos aparatą.
Brangiausia kavos pupelė yra 100 proc. arabika - tai absoliuti lyderė tarptautinėje kavos šeimoje.
Robustos ir arabikos pupelių mišinys suteikia kavai aštresnį, kartesnį skonį. Kuo daugiau robustos, tuo kava aštresnė, tirštesnė, galime jausti šiek tiek rūgštoką skonį.
Robusta pasižymi prastesnėmis aromato ir skonio savybėmis, ji turi daugiau kofeino.
Kavos skonis priklauso nuo kavos pupelių kilmės. Pavyzdžiui, Kolumbijos pupelės pasižymi savitu rūgščiu prieskoniu, Etiopijos pupelėms būdingas bergamotės prieskonis ir t.t.
Be to, kavos skonis priklauso ir nuo vandens kietumo - kuo kietesnis vanduo, tuo labiau skrudintą kavą reikėtų rinktis.
Ir pabaigai, pasikliaukite savo skoniu ir paragaukite keletą kavos rūšių ir išsirinkite mėgstamiausią kavos rūšį.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!