Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Ką vertėtų žinoti laikant citrinas?

• Prapjautą citriną laikykime lėkštelėje pjūviu aukštyn ir uždengtą stikline arba į lėkštelę įlašinkime keletą lašų acto ir ant jo padėkime citriną pjūviu žemyn.

• Kad ilgai išliktų šviežios citrinos, sudėkime jas į stiklainį su vandeniu ir jį keiskime 1—2 kartus per dieną. Bet geriausiai citrinos išsilaiko sausame smėlyje. Tam tikslui smėlį išdžiovinkime, suberkime į dėžutę ir į jį sudėkime citrinas taip, kad neliestų viena kitos.

• Gelsvai žalsvos spalvos citrinas patariama laikyti 8-10 C laipsnių temperatūroje.

• Citrinos šaltyje genda, todėl geriausia juos laikyti 10-15 C laipsnių temperatūroje.

• Citrinos ilgiau išliks šviežios, jei supakuosite jas į aliuminio foliją ir padėsite į šaldytuvą. Tačiau tai tinka tik neperpjautoms citrinoms! Prapjautų citrinų sultys gali tirpinti foliją ir suteikti vaisiui kartų geležies skonį.