Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Norėdamos išlaikyti ilgiau kaip parą, maltą mėsą suvyniokime į švarią vandeniu atskiestame acte (lygiomis dalimis) pamirkytą servetėlę ir pakabinkime skersvėjyje.
Mėsą, apdėtą dilgėlių lapais ir suvyniotą į drėgną šluostę, galima ilgai laikyti ir ne šaldytuve.
Nuplauta ir citrinos sultimis apšlakstyta mėsa ilgiau bus šviežia net karštomis dienomis.
Užpiltą nevirintu pienu arba verdančiu truputį pasūdytu vandeniu mėsą galima išlaikyti (vėsioje vietoje) šviežią porą dienų.
Mėsą gerai nusausinkime, paskui patepkime lydytais šviežiais taukais, suvyniokime į pergamentą ir pakabinkime vėsioje vietoje. Šitaip ją išlaikysime šviežią keletą dienų.
Norėdama šaldiklyje ilgai laikyti šviežią mėsą, suvyniok ją į aliuminio foliją. Jei nori, kad būtų dar saugiau, pirmiausia mėsą suvyniok į sviestinį popierių ir tik tada į foliją. Taip mėsa kelis mėnesius išliks šviežia ir maistinga. Rūkytus produktus (kumpį, krūtininę, šoninę, dešrą ir kt.) geriausia laikyti sausoje vėdinamoje patalpoje (48 C temperatūroje).
Jeigu kumpis truputį apdžiūvo, pamerkite jį pusvalandžiui į lėkštę su šaltu pienu atsigaus.
Supjaustytą virtą kumpį laikykime (net kai bus valgomas po keleto valandų) šaltoje ir tamsioje vietoje, suvyniotą į celofaną.
Paukštį geriausia laikyti metaliniame inde (nepatenka šviesos), į kurį jį dėkime išskrostą, nuplautą ir nusausintą.
Kepenis parą galima išlaikyti šaltame vandenyje.
Greitpuodyje virtus valgius, ypač pagamintus su garstyčiomis, pomidorais arba kopūstais, negalima laikyti tame pačiame puode reikia tuoj perdėti į emaliuotą ar stiklinį indą.
Atidarytose metalinėse dėžutėse negalima laikyti konservų juos reikia tuoj perdėti į stiklinį ar emaliuotą indą.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!