Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Ką vertėtų žinoti laikant mėsą?

• Norėdamos išlaikyti ilgiau kaip parą, maltą mėsą suvyniokime į švarią vandeniu atskiestame acte (lygiomis dalimis) pamirkytą servetėlę ir pakabinkime skersvėjyje.

• Mėsą, apdėtą dilgėlių lapais ir suvyniotą į drėgną šluostę, galima ilgai laikyti ir ne šaldytuve.

• Nuplauta ir citrinos sultimis apšlakstyta mėsa ilgiau bus šviežia net karštomis dienomis.

• Užpiltą nevirintu pienu arba verdančiu truputį pasūdytu vandeniu mėsą galima išlaikyti (vėsioje vietoje) šviežią porą dienų.

• Mėsą gerai nusausinkime, paskui patepkime lydytais šviežiais taukais, suvyniokime į pergamentą ir pakabinkime vėsioje vietoje. Šitaip ją išlaikysime šviežią keletą dienų.

• Norėdama šaldiklyje ilgai laikyti šviežią mėsą, suvyniok ją į aliuminio foliją. Jei nori, kad būtų dar saugiau, pirmiausia mėsą suvyniok į sviestinį popierių ir tik tada į foliją. Taip mėsa kelis mėnesius išliks šviežia ir maistinga. • Rūkytus produktus (kumpį, krūtininę, šoninę, dešrą ir kt.) geriausia laikyti sausoje vėdinamoje patalpoje (4—8 C temperatūroje).

• Jeigu kumpis truputį apdžiūvo, pamerkite jį pusvalandžiui į lėkštę su šaltu pienu – „atsigaus”.

• Supjaustytą virtą kumpį laikykime (net kai bus valgomas po keleto valandų) šaltoje ir tamsioje vietoje, suvyniotą į celofaną.

• Paukštį geriausia laikyti metaliniame inde (nepatenka šviesos), į kurį jį dėkime išskrostą, nuplautą ir nusausintą.

• Kepenis parą galima išlaikyti šaltame vandenyje.

• Greitpuodyje virtus valgius, ypač pagamintus su garstyčiomis, pomidorais arba kopūstais, negalima laikyti tame pačiame puode — reikia tuoj perdėti į emaliuotą ar stiklinį indą.

• Atidarytose metalinėse dėžutėse negalima laikyti konservų — juos reikia tuoj perdėti į stiklinį ar emaliuotą indą.