Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Ką vertėtų žinoti gaminant iš mėsos

• Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą indą. Nepamirškite, kad atšildyta ir vėl sušaldyta mėsa tampa kieta, sausa, praranda maistingąsias savybes.

• Paskerstų gyvulių mėsą galima maistui vartoti tik po paros.

• Jeigu mėsa yra kieta, įdėkite ją į vandenį su actu (1 litrui vandens 1 stiklinė acto) ir palaikykite 2 valandas. Verdant tokią mėsą galima į puodą įpilti šaukštą acto arba citrinų sulčių - mėsa bus minkštesnė ir skanesnė.

• Kieta jautiena bus minkštesnė, jei per naktį ją palaikysite ištrintą sausomis garstyčiomis. Prieš verdant mėsą reikia nuplauti šaltu vandeniu.

• Jautiena greičiau išvirs, jeigu mėsą pirma išmušime mediniu plaktuku ar kapokle ir į vandenį įpilsime 1—2 šaukštus acto.

• Jautienai ypatingą skonį garstyčios suteiks, jei dviems valandoms jomis ištrinsite mėsą, o po to nenuplovusios ją troškinsite.

• Jautiena greičiau išvirs, jeigu mėsą pirma išmušime mediniu plaktuku ar kapokle ir į vandenį įpilsime 1—2 šaukštus acto.

• Mėsos negalima pernelyg ilgai mušti kapokle, nes suirs jos audiniai ir ištekės maistingosios sultys.

• Pjausniai (šniceliai) ir muštiniai bus minkštesnį, jeigu 1— 2 val prieš kepimą jų paviršių patepsime acto ir aliejaus mišiniu.

• Kepta mėsa, paukštiena, mėsos ir žuvies kotletai bus gatavi, jeigu smeigiant šakute ar spaudžiant šaukštu teka skaidrios sultys.

• Didelis gabalas verdamos mėsos esti sultingesnis.

• Kad sriuba būtų skanesnė, nuplautą jautieną dėkime į puodą su šaltu vandeniu. Šiuo atveju mėsos sultys pateks j sultinį, ir jautiena bus sausesnė, o sultinys stipresnis. Įdėjus mėsą į verdantį vandenį, nuoviras bus ne toks stiprus, o jautiena sultingesnė.

• Norėdamos, kad orkaitėje kepama višta, triušis ar paršelis gražiai paskrustų, mėsos paviršių ištepkite grietine.

S k a i t y t i  t o l i a u  »»

    Grįžti atgal