Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą indą. Nepamirškite, kad atšildyta ir vėl sušaldyta mėsa tampa kieta, sausa, praranda maistingąsias savybes.
Paskerstų gyvulių mėsą galima maistui vartoti tik po paros.
Jeigu mėsa yra kieta, įdėkite ją į vandenį su actu (1 litrui vandens 1 stiklinė acto) ir palaikykite 2 valandas. Verdant tokią mėsą galima į puodą įpilti šaukštą acto arba citrinų sulčių - mėsa bus minkštesnė ir skanesnė.
Kieta jautiena bus minkštesnė, jei per naktį ją palaikysite ištrintą sausomis garstyčiomis. Prieš verdant mėsą reikia nuplauti šaltu vandeniu.
Jautiena greičiau išvirs, jeigu mėsą pirma išmušime mediniu plaktuku ar kapokle ir į vandenį įpilsime 12 šaukštus acto.
Jautienai ypatingą skonį garstyčios suteiks, jei dviems valandoms jomis ištrinsite mėsą, o po to nenuplovusios ją troškinsite.
Jautiena greičiau išvirs, jeigu mėsą pirma išmušime mediniu plaktuku ar kapokle ir į vandenį įpilsime 12 šaukštus acto.
Mėsos negalima pernelyg ilgai mušti kapokle, nes suirs jos audiniai ir ištekės maistingosios sultys.
Pjausniai (šniceliai) ir muštiniai bus minkštesnį, jeigu 1 2 val prieš kepimą jų paviršių patepsime acto ir aliejaus mišiniu.
Kepta mėsa, paukštiena, mėsos ir žuvies kotletai bus gatavi, jeigu smeigiant šakute ar spaudžiant šaukštu teka skaidrios sultys.
Didelis gabalas verdamos mėsos esti sultingesnis.
Kad sriuba būtų skanesnė, nuplautą jautieną dėkime į puodą su šaltu vandeniu. Šiuo atveju mėsos sultys pateks j sultinį, ir jautiena bus sausesnė, o sultinys stipresnis. Įdėjus mėsą į verdantį vandenį, nuoviras bus ne toks stiprus, o jautiena sultingesnė.
Norėdamos, kad orkaitėje kepama višta, triušis ar paršelis gražiai paskrustų, mėsos paviršių ištepkite grietine.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!