Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant
Sutrikus kraujo krešėjimui. Šermukšnio preparatai didina kraujo krešėjimą. Todėl gerai reikėtų pagalvoti prieš valgant šermukšnius, jei persirgote miokardo infarktu ar sergate išemine širdies liga, venų uždegimais ar giliųjų venų trombozėmis.
Sergant opalige, turintiems žarnyno ir skrandžio uždegimą, bet kokių rūgščių uogų ir ypač sulčių reiktų apskritai vengti, kadangi jos gali ne tik sudirginti skrandį, bet ir sukelti spazmus tulžies pūslėje.
Viduriuojant šermukšnių geriau atsisakyti.
Šermukšnių NErekomenduojama esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui - sergant gastritu su padidėjusius rūgštingumu.
Taip pat, vertėtų įsidėmėti - šermukšniai mažina kraujospūdį.
Šviežių šermukšnių nepatartina valgyti daug, nes rūgštis, suteikianti uogoms kartumo, gali sukelti viduriavimą ir vėmimą.
Šermukšnių sėklose yra ciano junginių, aišku maži kiekiai organizmui nekenkia, bet dideli kiekiai gali būti netgi mirtini. Todėl, manyčiau šermukšnio uogas nėščioms moterims vartoti reikėtų gan atsargiai.
Be to, retai.. bet pasitaiko alergija šermukšniams ar šermukšnių uogų netoleravimas, tad prieš gydantis liaudiškais metodais ar šermukšnių prieparatais savarankiškai, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju, kad jis nurodytų, kokių dozių jums reikia ir ar apskritai jums galima šermukšnius valgyti.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!