TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Miltai Kakava Kepimo milteliai Kiaušiniai Aliejus Grietinėlė Citrinos sultys Šokoladas Rududu Sviestas Vyšnios Graikiški riešutai Tortai
Jums reikės: 150 g miltų (biskvitui),
40g kakavos (biskvitui),
1,5 a.š. kepimo miltelių (biskvitui),
4 vnt kiaušinių (biskvitui),
250 g cukraus (biskvitui),
70 ml aliejaus (biskvitui),
500 ml plakamosios grietinėlės 35% (grietinėlės kremui),
2 -3 v.š. cukraus pudros (grietinėlės kremui),
2 v.š. citrinos sulčių (grietinėlės kremui),
200 ml plakamosios grietinėlės 35% (šokoladiniam kremui),
100g juodojo šokolado (šokoladiniam kremui),
100 g sviesto (karameliniam kremui),
200g rududu (karameliniam kremui),
400 g vyšnių,
3 v.š. cukraus (vyšnioms),
kelios saujos graikiškų riešutų (apibarstymui).
Gaminimo eiga:
Naudojau kepimo indą - 22 cm. skersmens, atsegamais kraštais.
BISKVITAS.. pirmiausiai išsikepame, būtent biskvitą, tam atskirame indelyje susimaišome miltus, kakavos miltelius bei kepimo miltelius.
Po to.. kiaušinius išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol plakinys tampa šviesiai gelsvas, maždaug 3 min., pilame aliejų ir dar šiek tiek paplakame kol plakinys tampa vientisas.
Į plakinį, bemaišant šaukštu ar mentele, supilame miltų mišinį.. turėtų gautis šiek tiek tirštoka tešla.
Ir viskas, tešla paruošta.. belieka iškepti. Iš gautos tešlos, kepame du biskvitus, 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug 20 -25 min. Iškepusius biskvitus paliekame atvėsti.
Kai atvėsta sulyginame biskvitų viršų bei perpjauname pusiau, kad turėtume 4 biskvito lakštus. Tiesa, nupjautą viršų panaudosime trupiniams, tad visko nesuvalgykite :))
Kol kepa ir vėsta biskvitas, judame toliau link tikslo.. aš kepiau ryte ir tortą lipdysiu iškart kai tik atvės ir pasiruošiu visas kitas dalis.
Jei ruošiatės tortą lipdyti vėliau, sakykim kitą dieną, kol kepa biskvitas, pasiruoškite tik vyšnias ir šokoladinį kremą, juos kai atvės iki lipdymo laikykite šaldytuve. O visa kita ruoškite prieš lipdymą.
VYŠNIOS.. išimame kauliukus, sudedame į mažiuką puoduką, suberiame cukrų ir vis pamaišant, kaitime kol užvirs bei paliekame atvėsti, kai atvėsta vyšnias pilame į sietelį, kad nubėgtų skystis.
ŠOKOLADINIS kremas.. šokoladą sulaužome ar supjaustome kuo smulkiau, suberiame į grietinėlę ir kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišant, kol ištirpsta šokoladas ir masė tampa vientisa bei paliekame atvėsti. Kai atvėsta dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Prieš surenkant tortą suplakame.. turėtų gautis labai tiršta masė.
KARAMELINIS kremas.. mikserio pagalba, iki vientisos masės išplakame sviestą ir rududu.
GRIETINĖLĖS kremas.. iki standumo išplakame grietinėlę, cukraus pudrą ir citrinos sultis.
Pasiruošiame skystį biskvito lakštų sulaistymui.. tam panaudojau nuo vyšnių nusisunkusį skystimą.
Pasiruošiame trupinius, torto šonui bei viršui.. tam kavos malimo aparatu rupiai sumalame graikiškus riešutus ir nupjautas biskvitų viršūnes.
Ir viskas, turime visas torto dalis, belieka vienas iš atsakingiausių momentų - torto surinkimas.
Ant torto padėklo dedame pirmą biskvito lakštą, jį saikingai sulaistome vyšnių skystimu. Ant višaus paskirstome visą šokoladinį kremą. Ant šokoladinio paskirstome maždaug pusę grietinėlės kremo. Ant viršaus sudedame pusę vyšnių.
Dedame antrą biskvito lakštą, švelniai paspaudžiant rankomis. Žinoma ne tiek kad apačioje kremai išsitaškytų į šonus, bet švelniai. Saikingai sulaistome vyšnių skystimu. Ant viršaus paskirstome visą karamelinį kremą.
Dedame trečią biskvito lakštą, švelniai paspaudžiant rankomis, vėl saikingai sulaistome vyšnių skystimu. Ant viršaus paskirstome likusį grietinėlės kremą, tiesa.. grietinėlės kremo vertėtų pasilikti kelis šaukštus, viršuj bei šonų palyginimui.
Ant viršaus sudedame visas likusias vyšnias.
Dedame paskutinį, ketvirtą biskvito lakštą, peiliu sulyginame šonus, ant viršaus paskirstome tuos kelis pasiliktus grietinėlės kremo šaukštus ir viskas.. na žinoma.. beveik viskas.. belieka papuošimas.
Bet iki papuošimo, tortui vertėtų leisti nors kelias valandas pastovėti bei pailsėti šaldytuve ir tik tuomet fantazuoti papuošimus.
Aš tiesiog tam.. panaudojau trupinius iš graikiškų riešutų bei biskvito nupjautų viršūnėlių, jais gražiai, peilio pagalba aplipdžiau šonus bei viršų.
Ir dabar tikrai jau viskas.. belieka.. skanauti :))
M ū s ų ž o d i s: Mums patiko.. manau šis tartas taps mūsų tradicinis vyšnių sezono uždarymo torčiukas :)) labai skanus
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Tortai Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!