Žuvies apkepas su daržovėmis
Jums reikės: 600-700 g šaldytų menkių ar jūros lydekų,
1 vidutinio dydžio saliero šaknis,
2 morkos,
1 svogūnas,
2 šaukštai citrinų sulčių,
1 indelis majonezo (200 g),
4 kiaušiniai,
100 g fermentinio sūrio,
aliejaus,
druskos,
žuvies prieskonių, krapų.
S k a i t y t i v i s ą
Žiedinių kopūstų apkepas su grybais
Jums reikės: 1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2 - 3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
2 - 3 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 - 4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
Pipirai,
Druska,
Cukrus.
S k a i t y t i v i s ą
Ženevos bulvių apkepas
Jums reikės: 500 g miltingų bulvių;
1/2 šaukštelio druskos;
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų;
2 česnako skiltelės;
80 g tarkuoto fermentinio sūrio;
sviesto;
4 šaukštai pieno;
apie 1/8 l baltojo vyno;
1 šaukštas kapotų petražolių.
S k a i t y t i v i s ą
Vegetariškas cukinijų apkepas
Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų,
45 bulvių,
34 pomidorų,
2 svogūnų,
34 česnako skiltelių,
200 ml grietinėlės,
4 kiaušinių,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
pipirų, druskos, maltų muskato riešutų.
S k a i t y t i v i s ą
Varškės apkepas su ryžiais
Jums reikės: 360 g (2 pakeliai) varškės,
2 kiaušinių,
2 v. š. arba pagal skonį cukraus,
3 šaukštai grietinės,
vanilinio cukraus,
sauja razinų,
virtų ryžių,
sviesto kepimo formai ištepti bei ant viršaus,
džiuvėsėlių kepimo formos pabarstymui bei ant viršaus.
S k a i t y t i v i s ą
Varškės apkepas su obuoliais
Jums reikės: 3-4 v.š. manų kruopų,
pieno (manų kruopų išbrinkinimui),
1 kiaušinio,
2-3 v.š. arba pagal skonį cukraus,
žiupsnelio druskos,
500 g varškės,
70 g sviesto,
3-4 nedidelių obuolių,
Saujelė kokoso drožlių (pabarstymui).
S k a i t y t i v i s ą
Varškės apkepas su makaronais
Jums reikės: 250 g makaronų,
2 v. š. manų kruopų,
~ pusės stiklinės pieno,
500 g varškės,
2 kiaušinių,
2 v. š. arba pagal skonį cukraus,
žiupsnelis druskos,
sviesto kepimo formai ištepti bei ant viršaus,
~ 1 v.š. džiuvėsėlių kepimo formos pabarstymui bei ant viršaus.
S k a i t y t i v i s ą
Varškės apkepas
Jums reikės: 0,5 kg. varškės,
3-4 kiaušiniai,
4 - 5 v. šaukštai manų kruopų,
100 - 120 ml. pieno,
2 v. šaukštai kambario temp. sviesto,
5 v. šaukštai cukraus,
nedidelis žiupsnelis druskos,
džiuvesėlių formai pabarstyti.
S k a i t y t i v i s ą
Sūrio ir kiaušinių apkepas
Jums reikės: 4 kiaušinių,
150 gr. fermentinio sūrio,
2 šk. kvietinių miltų,
vandens pusės stikl.
druskos, citrinpipirių, raudonėlių (Oregano) pagal skonį,
50 gr. juodųjų alyvuogių,
2 šaukštų pomidorų padažo.
S k a i t y t i v i s ą
Sojos ir daržovių apkepas
Jums reikės: 80 g sojos mėsos,
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal skonį ar tiesiog paga metų laiką),
1 svogūnas,
1 šaukštas aliejaus,
2 kiaušiniai,
trinto muskato riešuto,
prieskonių,
100 ml pieno,
50 g tarkuoto sūrio,
džiūvėsėlių.
S k a i t y t i v i s ą
Slyvų plokštainis
Jums reikės: 700g slyvų,
16g vanilinio cukraus,
250g miltų,
~1 šaukštas cukraus pudros (tešlai),
(jei mėgstate saldžiau pudros dėkite daugiau),
125g margarino,
4 šaukštai cukraus pudros (apibarstymui)
1 trynys.
S k a i t y t i v i s ą
Ryžių apkepas su dešrelėmis
Jums reikės: 1 stiklinė ryžių,
indelis koncervuotų žaliųjų žirnelių,
200g fermentinio sūrio,
2 pieniškos dešrelės,
vidutinio dydžio svogūno galvutė,
vidutinio dydžio raugintas agurkas,
2 vidutinio dydžio paprikos ankštys,
1 kiaušinis,
3 šaukstai aliejaus,
pagal skoni Kotanyi paprikos miltelių,
Kotanyi pipirų,
Kotanyi mairūno ir druskos.
S k a i t y t i v i s ą
Ryžių apkepas su daržovėmis
Jums reikės: 325 g apvaliųjų ryžių,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
350 g tarkuotų cukinijų,
2 smulkinti svogūnai,
2 skiltelės česnako,
3 vidutinio dydžio kiaušiniai,
150 g tarkuoto olandiško sūrio,
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai smulkinto rozmarino.
S k a i t y t i v i s ą
Purus grybų apkepas
Jums reikės: 400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 svogūnas,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
druskos,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
S k a i t y t i v i s ą
Porų apkepas
Jums reikės: 500 g porų;
200 g pomidorų;
100 g riebios šoninės;
2 šaukštai sviesto;
1/4 l šaukšto grietinės;
2 kiaušiniai;
1/2 šaukštelio druskos;
tarkuoto muskato.
S k a i t y t i v i s ą
Pievagrybių pudingas
Jums reikės: 500 g pievagrybių,
0,5 litro pieno,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio,
1,5 šaukšto sviesto,
malti džiūvėsėliai,
prieskoniai sriubai,
pipirai,
druska.
S k a i t y t i v i s ą
Pievagrybių apkepas
Jums reikės: 2 kiaušiniai,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų,
100 g šviežių svogūnų arba porų,
150 g kumpio arba rūkytos šoninės ar tiesiog turimos mėsos,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai sviesto,
500 g pievagrybių,
2 šaukštai kapotų petražolių.
S k a i t y t i v i s ą
| | |