Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...
Ką vertėtų žinoti laikant paprikas? - Geriausia paprikas laikyti medinėje dėžutėje (ne maišelyje) kambario temperatūroje, sausoje, gerai vėdinamoje vietoj..
Patarimai paprikų valgytojams - Jei sergate diabetu ir naudojate vaistus, paprikos gali veikti neigiamai vaistų efektyvumą - prieš valgant paprikas,..Ką vertėtų žinoti gaminant iš paprikų - Paprikas, kaip ir daugumą daržovių, naudingiausia valgyti šviežias, bet jos tinka ir virimui ir kepimui ir konservav..Kaip išsirinkti kokybiškas paprikas? - Raudonos paprikos yra saldesnės ir jose yra daugiau vitaminų C ir B6 (net 35 % daugiau vitamino B6, nei kitų spalvų ..Obuolių džiovinimas namų sąlygomis - Obuolius geriausia bei naudingiausia džiovinti jų sezono metu, kai obuoliai pasižymi vitaminų bei mineralų gausa.. v..Kaip laikyti džiovintus vaisius ir uogas? - Džiovintus vaisius ir uogas paprastai rekomenduojama laikyti ne ilgiau nei 12 mėnesių. Vėliau nors ir nesugenda bet ..Skanios šaltienos subtilybės - Ant šaltienos susidariusią riebalų plutelę vertėtų pašalinti tik nuo tų indų kuriuos pradedat valgyti. Šaldytuve lai..Ką verta žinoti, prieš valgant duoną? - Jei net ir labai mažas duonos kepaliuko plotelis apipelijo, deja bet valgyti apipjaustyto kepaliuko nevertėtų, teigi..Ką vertėtų žinoti laikant cukinijas? - Jei cukiniją prapjovėte, vertėtų ją iškart ir visą sunaudoti, ar nors pasistengti kuo greičiau suvalgyti ar pasidali..Kaip išsirinkti skaniausią cukiniją? - Nevertėtų rinktis didelių cukinijų, maždaug 1224 cm ilgio cukinijų, odelė bus pakankamai plona, tad.. gaminant jos ..