Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...
Kavos istorija :: Kavos Ypatumai - Mokslininkai įrodė, kad kofeinas pagerina trumpalaikę atmintį ir reakcijos laiką. Tai seniai visiems žinoma, tačiau .. Patarimai kavos mėgėjams - Nereikėtų kavos gerti iš karto ir po sočių pietų ar vaišių, nes padažnėja širdies plakimas, gali pakilti kraujospūdi..Kaip išsirinkti kokybišką kavą? - Kavos kokybė ir skonis priklauso nuo skrudinimo. Lengvai skrudintos pupelės yra švelnesnio, vidutinis skrudinimas su..Kaip gražiai pateikti kavą arba arbatą? - Gėrimai lankytojams pateikiami iš dešinės. Jei atnešama kavinuke, į puodelį pilama iš dešinės svečio pusės dešine..Krienai - Lietuvoje auga vienintelė rūšis - valgomasis krienas. Auginamas kaip prieskoninis augalas. Šaknyse ir lapuose yra..Kurkuma (ciberžolė) - Dar vadinama ciberžole, tai aromatinis, daugiametis metro aukščio augalas, turintis stambius ovalius lapus, augančiu..Mėta - Tai seniausias aromatinis augalas, žinomas ir naudojamas žmonių dar iki mūsų eros. Tamsiai žali lapai pasižymi vėsiu..Šafranas - Tai vienas seniausių prieskonių, gaunamas iš šafrano gėlės arba crocus sativus - kroko. Artimuosiuose Rytuose krokas..Vanilė - Natūrali vanilė dažnai pakeičiama sintetine vanile vanilės cukrumi, kuris yra pigesnis ir kurį gana patogu naudoti..Kaip pasigaminti prieskoninę druską? - Iš šviežių žalumynų, daržovių, grybų nesunkiai galima pasiruošti prieskoninę druską, kuria galima gardinti įvairius ..Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!