Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus
Raudonos paprikos yra saldesnės ir jose yra daugiau vitaminų C ir B6 (net 35 % daugiau vitamino B6, nei kitų spalvų paprikose).
Kuo paprika raudonesnė, tuo didesnis jose vitamino C kiekis.
Žalios spalvos paprikos yra naudingesnės akims, dėl gausesnio kiekio liuteino, be to.. jos bus kartesnės.
Geltonos ar oranžinės spalvos paprikos yra naudingesnės vyresniems žmonėms, nes gali padėti išvengti alzhaimerio ligos.
Paprikos su trimis iškilimais labiau tinka virimui ir kepimui.
Paprikos su keturiais iškilimais yra saldesnės ir skanesnės šviežios, be to, jose yra daugiau sėklyčių.
Kuo didesnė paprika - tuo švelnesnis jo skonis.
Šviežios paprikos žievelė turi būti švytinti, glotni, be jokių įplyšimų, nesuvytusi.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!