Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus

Kaip išsirinkti kokybiškas paprikas?

• Raudonos paprikos yra saldesnės ir jose yra daugiau vitaminų C ir B6 (net 35 % daugiau vitamino B6, nei kitų spalvų paprikose).

• Kuo paprika raudonesnė, tuo didesnis jose vitamino C kiekis.

• Žalios spalvos paprikos yra naudingesnės akims, dėl gausesnio kiekio liuteino, be to.. jos bus kartesnės.

• Geltonos ar oranžinės spalvos paprikos yra naudingesnės vyresniems žmonėms, nes gali padėti išvengti alzhaimerio ligos.

• Paprikos su trimis iškilimais labiau tinka virimui ir kepimui.

• Paprikos su keturiais iškilimais yra saldesnės ir skanesnės šviežios, be to, jose yra daugiau sėklyčių.

• Kuo didesnė paprika - tuo švelnesnis jo skonis.

• Šviežios paprikos žievelė turi būti švytinti, glotni, be jokių įplyšimų, nesuvytusi.