TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Svogūnai Želatina Žirniai Morkos Agurkai Actas Pomidorai Marinavimas
Jums reikės: Žaliųjų žirnelių,
morkų,
svogūnų,
agurkų,
pomidorų.
Marinatui: 1 litras vandens,
1 šaukštas druskos,
3 šaukštai cukraus,
~10 lauro lapelių,
0,5 a. š. kalendros grūdelių (arba maltos),
0,5 a. š. pipirų grūdelių (arba maltų),
1 a.š krapų sėklų,
1 šk. aliejaus,
6,5 v. š 9% acto,
3-4 v. š. želatino.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai želatiną užpilame vandeniu, vandens pilame tik tiek kad vos vos apsemtų ir paliekame išbrinkti.
Kol brinksta, susipjaustome griežinėliais arba kaip padiktuoja fantazija turimas daržoves.
Morkas, svogūnus ir žirnelius išverdame.
Agurkų griežinėlius nuplikiname verdančiu vandeniu.
Po to, imame švarius iškaitintus stiklainius ir sluoksniuojant, arba prieš tai tiesiog sumaišius inde, sudedame visas daržoves.
Dabar įvertiname kiek maždaug reikės marinato - 1 litro marinato užtenka maždaug 3-4 litrams užpilti, bet aišku tai priklauso kaip talpiai susidės daržovės. Tačiau jei labai jau tiksliai norite nustatyti, kiek to marinato reikės - užsivirinate vandens, pilate į stiklainius su daržovėmis ir po to nupilate. Ir iš nupilto vandens verdate marinatą, žinoma nepamirštant šiek tiek įpilti vandens ant nugaravimo :)
Po to, išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje, kad ištirptų ir suskystėtų.
Išsiverdame iš paminėtų produktų marinatą, išjungiame dujinę, supilame ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir viskas.. marinatas gatavas.
Karštą marinatą pilame į stiklainius ant daržovių.
Tada lengvai pridengiam steriliais dangteliais (vos vienu užsukimu, kad išeitų oras) ir stiklainius statome į puodą, paliekant tarpus tarp stiklainių, kuriame yra jau šiek tiek pašildytas vanduo. Vanduo neturi apsemti stiklainio kakliuko.
Į puodo dugną vertėtų įdėti medžiagos gabalėlį (pvz. virtuvinį rankšluostį), kad nesprogtų stiklainiai. Ir kaitiname visą tą gėrį iki užvirimo, užvirus liepsną sumažiname ir sterilizuojame ~15-20 minučių.
Po to stiklainius išimame iš puodo ir sandariai užsukame dangtelius, leidžiame (jei darote žiemai vertėtų apversti, taip patikrinsite ar gerai užsidarė dangteliai) atvėsti bei atvėsusius išnešame į rūsį arba ten kur laikote gėrybes žiemai.
O žiemą atsidarome ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Nors iš ties idėja buvo spontaniška, nes atliko marinato nuo agurkų, o papildomai nė agurkų nė pomidorų neturėjau, tebuvo likę keli, tad susidėjo tai kas tuo metu buvo namuose.. ir gavosi visai skaniai ir nė vienas stiklainis taip ir nenukeliavo iki rūsio.. Tad, būtinai pakartosiu ir žiemai
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!