Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus
Artišokas - pilnieji turi daugiausia mėsos ir yra skaniausi. Visais metų laikais turėtų būti šviežias ir žalias. Jo galas neturėtų būti tamsiai rudas ar juodas.
Agurkai - švytinti ir tamsiai žalia oda žievė. Pabalusio, vietomis suminkštėjusio agurko neverta pirkti.
Baklažanas - jei jis lengvas - vadinasi ne šviežias. Svarbu, kad kotelis būtų šviežias ir žalias.
Moliūgai - gerą, kokybišką moliūgą išduos jo kvapas, pauostykite moliūgą ties jo kotu. Jei kvapas malonus, tai vaisius prinokęs.
Morkos - geriau pirkite daug mažų morkų, nei keletą didelių.
Paprika - kuo didesnis vaisius - tuo švelnesnis jo skonis. Saldžiausi yra raudonieji pipirai. Šviežio pipiro žievelė turi būti švytinti, glotni, be jokių įplyšimų.
Salotos - nors dažnai išoriniai lapai atrodo glezni, jo jais paprastai yra tvirta traškių salotų gūžė.
Salierai - renkantis saliero šakniastiebį, teigiama kad pastuksenus kokybiško saliero garsas turi būti duslus. Renakantis salierų stiebus - neapsigausite jei imsite pačius žaliausius, kietus, nesuminkštėjusius.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!