Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Ką vertėtų žinoti gaminant iš paprikų

• Paprikas, kaip ir daugumą daržovių, naudingiausia valgyti šviežias, bet jos tinka ir virimui ir kepimui ir konservavimui.. puikiai tinkamos įvairiems užkandžiams, sriuboms, troškiniams, įvairiems pagrindiniams mėsos, žuvies, makaronų patiekalams, t.p. picoms ruošti.

• Paprikas termiškai apdorojus.. paprikos ne tik nepraranda savo spalvos bei puikiai paįvairina patiekalą spalvomis, bet ir išsaugoja vitaminą C.

• Puiki idėja didesnes paprikas naudoti kaip krepšelius salotoms.

• Puiki idėja kepant kiaušinius, didesnės paprikos griežinėlius panaudoti kaip.. sakykim bortelius.

• Paprikos su trimis iškilimais vertėtų rinktis virimui ar kepimui ar troškinimui.

• Paprikos su keturiais iškilimais yra saldesnės, todėl vertėtų valgyti šviežias kaip užkandyti ar naudoti salotoms.