TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Obuoliai
Jums reikės: Obuolių.
Gaminimo eiga:
Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Jas suverkite ant siūlų arba vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo popieriaus (kad nepriliptų) ir džiovinkite. Dažniausiai džiovinama orkaitėje arba elektrinėje džiovykloje, bet galima ir ant pečiaus (aišku jį turint) arba žiemą prie (ar ant) radiatorių. Džiovinant kas kelias valandas vertėtų pavartykite.
Orkaitėje geriausia obuolius pradėti džiovinti šiek tiek aukštesnėje temperatūroje maždaug 60 laipsnių temperatūroje, baigti prie 40-50 laipsnių temperatūros.
Išdžiūvusius obuolius laikykite sandariuose stikliniuose ar keramikiniuose induose.
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!