Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Kaip laikyti džiovintus vaisius ir uogas?

• Džiovintus vaisius ir uogas paprastai rekomenduojama laikyti ne ilgiau nei 12 mėnesių. Vėliau nors ir nesugenda bet džiovintų gėrybių maistinė nauda žymiai sumažėja.

• Į indus, kuriuose laikysite.. džiovintus obuolius ar kitas gėrybes derėtų suberti tik visiškai jiems atvėsus, kad nesusidarytų kondensatas ir gėrybės nepradėtų greitai gesti.

• Gerai išdžiovintus obuolius ar kitus vaisius ar uogas geriausia laikyti vakuminiuose induose, kuriuose jie gerai išlaiko savo išvaizdą, skonį bei kvapą visus metus.



• Taip pat.. džiovintus vaisius ir uogas galima laikyti sandariuose, švariai iškaitintuose stiklainiuose, idealu būtų jei jie dar ir būtų tamsinto stiklo. Taip pat.. keramikiniuose sandariuose induose.

• Indus su džiovintomis gėrybėmis reikėtų laikyti tamsioje, sausoje ir vėsesnėje, neaukštesnėje nei +15 laipsnių vietoje.

• Indus su džiovintomis gėrybėmis reikėtų laikyti kuo toliau nuo šilumą skleidžiančių elektros prietaisų bei radiatorių.

• Indus su džiovintomis gėrybėmis t.p. reikėtų laikyti toliau drėgmės šaltinių - gartraukio, virdulio, šaldytuvo ir pan..

• Džiovintus vaisius ir uogas, nepriklausomai ar naudosite kartu ar atskirai po vieną, laikyti vertėtų kiekvieną atskirame inde.

• Laikomus džiovintus vaisius ir uogas, derėtų pastoviai patikrinti, perrinkti ar nėra supeliję ar nėra atsiradę kandžių ir pan..