Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Kaip laikyti džiovintus vaisius ir uogas?
Džiovintus vaisius ir uogas paprastai rekomenduojama laikyti ne ilgiau nei 12 mėnesių. Vėliau nors ir nesugenda bet džiovintų gėrybių maistinė nauda žymiai sumažėja.
Į indus, kuriuose laikysite.. džiovintus obuolius ar kitas gėrybes derėtų suberti tik visiškai jiems atvėsus, kad nesusidarytų kondensatas ir gėrybės nepradėtų greitai gesti.
Gerai išdžiovintus obuolius ar kitus vaisius ar uogas geriausia laikyti vakuminiuose induose, kuriuose jie gerai išlaiko savo išvaizdą, skonį bei kvapą visus metus.
Taip pat.. džiovintus vaisius ir uogas galima laikyti sandariuose, švariai iškaitintuose stiklainiuose, idealu būtų jei jie dar ir būtų tamsinto stiklo. Taip pat.. keramikiniuose sandariuose induose.
Indus su džiovintomis gėrybėmis reikėtų laikyti tamsioje, sausoje ir vėsesnėje, neaukštesnėje nei +15 laipsnių vietoje.
Indus su džiovintomis gėrybėmis reikėtų laikyti kuo toliau nuo šilumą skleidžiančių elektros prietaisų bei radiatorių.
Indus su džiovintomis gėrybėmis t.p. reikėtų laikyti toliau drėgmės šaltinių - gartraukio, virdulio, šaldytuvo ir pan..
Džiovintus vaisius ir uogas, nepriklausomai ar naudosite kartu ar atskirai po vieną, laikyti vertėtų kiekvieną atskirame inde.
Laikomus džiovintus vaisius ir uogas, derėtų pastoviai patikrinti, perrinkti ar nėra supeliję ar nėra atsiradę kandžių ir pan..