Kas naujo verdamkepam.lt receptainėje?
-
Vyšnių uogienė su aviečių sultimis
2 litrai vyšnių be kauliukų,
1 litras aviečių sulčių,
0,8 kg. cukraus. -
Pertepti vafliai su kondesuotu pienu ir riešutais
6 dideli vaflių lakštai,
150 g lazdyno riešutų,
200 g sviesto,
400 g saldaus karamelinio kondensuoto pieno,
200 g šokolado. -
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su Nutella
sluoksniuota mielinė tešlos,
indelis nutellos,
1 kiaušinio,
cukraus (pabarstymui). -
Nekeptas nutellos pyragas
2 pakelių sausainiai,
Nutellos apie 400 gr.,
Sviesto 100 gr.,
apie 230 gr. kreminės varškės arba ricotta,
230 gr. plakamosios grietinėlės.
-
Kaip išsirinkti kokybiškas paprikas?
Raudonos paprikos yra saldesnės ir jose yra daugiau vitaminų C ir B6 (net 35 % daugiau vitamino B6, nei kitų spalvų paprikose). Kuo paprika raudonesnė, tuo didesnis jose..
-
Obuolių džiovinimas namų sąlygomis
Obuolius geriausia bei naudingiausia džiovinti jų sezono metu, kai obuoliai pasižymi vitaminų bei mineralų gausa.. vasaros pabaigoje - rudenį ir ką tik nuskintus..
-
Kaip laikyti džiovintus vaisius ir uogas?
Džiovintus vaisius ir uogas paprastai rekomenduojama laikyti ne ilgiau nei 12 mėnesių. Vėliau nors ir nesugenda bet džiovintų gėrybių maistinė nauda žymiai sumažėja..
-
Skanios šaltienos subtilybės
Ant šaltienos susidariusią riebalų plutelę vertėtų pašalinti tik nuo tų indų kuriuos pradedat valgyti. Šaldytuve laikomą šaltieną geriau palikti su ta riebalų plutele..