Kas naujo verdamkepam.lt receptainėje?
-
Vyšnių uogienė su aviečių sultimis
2 litrai vyšnių be kauliukų,
1 litras aviečių sulčių,
0,8 kg. cukraus. -
Pertepti vafliai su kondesuotu pienu ir riešutais
6 dideli vaflių lakštai,
150 g lazdyno riešutų,
200 g sviesto,
400 g saldaus karamelinio kondensuoto pieno,
200 g šokolado. -
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su Nutella
sluoksniuota mielinė tešlos,
indelis nutellos,
1 kiaušinio,
cukraus (pabarstymui). -
Nekeptas nutellos pyragas
2 pakelių sausainiai,
Nutellos apie 400 gr.,
Sviesto 100 gr.,
apie 230 gr. kreminės varškės arba ricotta,
230 gr. plakamosios grietinėlės.
-
Ką vertėtų žinoti laikant paprikas?
Geriausia paprikas laikyti medinėje dėžutėje (ne maišelyje) kambario temperatūroje, sausoje, gerai vėdinamoje vietoje...
-
Patarimai paprikų valgytojams
Jei sergate diabetu ir naudojate vaistus, paprikos gali veikti neigiamai vaistų efektyvumą - prieš valgant paprikas, ypač aštrias, vertėtų pasitarti su gydytoju..
-
Ką vertėtų žinoti gaminant iš paprikų
Paprikas, kaip ir daugumą daržovių, naudingiausia valgyti šviežias, bet jos tinka ir virimui ir kepimui ir konservavimui.. puikiai tinkamos įvairiems užkandžiams, sriuboms..
-
Kaip išsirinkti kokybiškas paprikas?
Raudonos paprikos yra saldesnės ir jose yra daugiau vitaminų C ir B6 (net 35 % daugiau vitamino B6, nei kitų spalvų paprikose). Kuo paprika raudonesnė, tuo didesnis jose..