Žiedinių kopūstų ir bulvių karis
Jums reikės: 2-3 š. alyvuogių aliejų;
1 nedidelis žiedinis kopūstas;
4-5 vidutinio dydžio bulvės;
2-3 vidutinio dydžio pomidorai arba konservuotų pomidorų skardinė (nebūtini, bet su jais skaniau);
1/2 puodelio vandens;
2 skiltelės susmulkinto česnako;
1 vidutinis plonai supjaustytas svogūnas;
1 š. šviežio tarkuoto imbiero;
1 š. kario; 1/4 a.š. ciberžolės; druskos.
S k a i t y t i v i s ą
Žaliasis daržovių troškinys
Jums reikės: 2 kg kopūstų,
1 kg žalių paprikų,
1 kg svogūnų,
2 kg neprinokusių pomidorų,
1 kg morkų, petražolių lapų,
0,5 stiklinės vandens, cukraus, druskos,
0,5 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto (9 proc.), laurų lapų, maltų juodųjų pipirų.
S k a i t y t i v i s ą
Vištos krūtinėlės guliašas
Jums reikės: 8 g džiovintų grybų,
2 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
600 g vištienos krūtinėlės,
2 saukštai aliejaus,
1 šaukštas krakmolo,
400 ml vištienos sultinio,
5 šaukštai sojos padažo,
90 g ryžių,
1 skardinė (425 ml) ananasų,
150 g žaliųjų žirnelių,
druska,
pipirai.
S k a i t y t i v i s ą
Vištienos troškinys su voveraitėm
Jums reikės: litras šviežių voveraičių, Pora keptų ar virtų vištos ketvirčių arba file (tinka ir šlaunelių mėsa), nedidelis svogūnas, Maždaug keturios didesnės bulvės, 300 gr fermentinio sūrio (tokio, kuris lydosi, pvz. Rokiškio), 2-3 skiltelės česnako, Švieži krapai ir petražolės, Vištienos arba bulvių prieskoniai (arba kokie labiausiai patinka), Druska, Sviestas, 200 gr. grietinėlės (nors tinka ir riebesnė grietinė).
S k a i t y t i v i s ą
Vištiena su pievagrybiais ir paprikomis
Jums reikės: 4 vištienos filė arba vištos krūtinėlės,
3 raudonosios paprikos,
150 g pievagrybių,
1 svogūnas,
3 česnako skiltelės,
0,5 stiklinės vištienos sultinio,
200 g grietinės,
200 g lydyto sūrio,
vištienos prieskoniai,
malti pipirai,
aliejus.
S k a i t y t i v i s ą
Veršienos ir daržovių troškinys
Jums reikės: veršiena,
svogūnai,
česnakai,
bulvės,
morkos,
žirneliai,
pomidorai,
pomidorų padažas,
kalendros lapai,
druska,
pipirai,
kiti prieskoniai.
S k a i t y t i v i s ą
Troškinys moliniuose indeliuose
Jums reikės: 0,5 kg paukštienos filė,
6 bulvių,
didelės morkos,
svogūno,
pievagrybių savo sultyse,
Kotanyi vištienos prieskonių,
aliejaus,
grietinės,
sviesto, vandens,
molinių indelių.
S k a i t y t i v i s ą
Troškinys - čenachai
Jums reikės: rūkytos šoninės,
svogūnų,
česnakų,
žiedinių kopūstų,
raudonosios ir geltonosios paprikos,
imbiero šaknies,
bulvių,
čili pipirų,
provanso žolelių,
maltų kvapniųjų/baltųjų pipirų,
raugintų agurkėlių,
pomidorų pastos,
krapū ir petražolės, druskos.
S k a i t y t i v i s ą
Troškintos pupelės
Jums reikės: 1 valg.š. rapsų aliejaus,
300 g konservuotų didžiųjų baltųjų pupelių,
1 didelio smulkinto svogūno,
2 smulkintų česnako skiltelių,
1 indelio Santa Maria padažo Taco Sauce (arba kitokio mėgstamo švelnaus arba aštraus pagal skonį).
S k a i t y t i v i s ą
Troškintos daržovių salotos su obuoliais
Jums reikės: 3-4 kg kopūstų,
4 kg pomidorų,
3 kg morkų,
2 kg svogūnų,
1 saliero šaknis,
1 kg antaninių obuolių,
petražolių šakelių,
50 g druskos,
0,5 l aliejaus,
pipirų, laurų lapelių.
S k a i t y t i v i s ą
Troškintos bulvės su jogurtu
Jums reikės: 1 kg nebirių bulvių,
100 g sezamo aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų,
600 g riebaus (3,5 proc.) jogurto,
1 valg. š. kmynų,
1 valg. š. maltos kalendros,
3 valg. š. kokoso dribsnių,
2 valg. š. kapotų migdolų,
8 česnako skiltelės,
2 maži svogūnai,
3 šviežios žalios paprikos,
sviesto formai ištepti,
1 valg. š. susmulkintų kardamonų sėklų,
1 valg. š. ciberžolių, 1 mažas agurkas salotoms (papuošimui),
1 ryšulėlis petražolių (papuošimui).
S k a i t y t i v i s ą
Troškinti kalmarai
Jums reikės: 800 gr. kalmarų;
3 svogūnų,
100 gr. sviesto,
200 ml Grietinės,
100ml Vandens,
2 šaukštų kvietinių miltų,
Petražolės,
Druskos, Juodųjų pipirų (pagal skonį).
S k a i t y t i v i s ą
Troškinti grybai su kariu ir ankštinėmis pupelėmis
Jums reikės: 750 g įvairiausių grybų (baravykų, voveraičių, pievagrybių),
2 smulkių svogūno galvučių,
1 česnako skiltelės,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
300 g saldžiosios paprikos,
250 g ankštinių pupelių,
40 g sviesto,
1 valg. šaukšto kari miltelių,
1 valg. šaukšto miltų,
200 g grietinės,
1 valg. šaukšto sojų padažo,
1 arbat. šaukštelio medaus,
1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
S k a i t y t i v i s ą
Troškinti grybai su bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Jums reikės: 1 kg bulvių,
1 kg žiedinių kopūstų,
300 g šviežių grybų, (tinka ir pievagrybiai),
100 ml pieno,
3 valg. šaukštų sviesto,
2 valg. šaukštų miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus,
tarkuoto muskato riešuto,
1 kuokštelio įvairių šviežių žalumynų.
S k a i t y t i v i s ą
Troškinti agurkai su pamidorais
Jums reikės: 1 kg ilgavaisių agurkų;
200 g šoninės;
2 šaukštai sviesto;
2 šaukštai miltų;
1/2 l mėsos sultinio;
1/8 l grietinės;
1/2 šaukštelio druskos;
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų;
2 pomidorai;
1 kiaušinio trynys;
1 šaukštas kapotų krapų.
S k a i t y t i v i s ą
| | |